Honkbal

Gelijkspel voor Koninkrijksteam tegen LG Twins

Gelijkspel voor Koninkrijksteam tegen LG Twins

unspecified

Stijn van der Meer komt ondanks een mooie duik net niet bij de bal. Het Koninkrijksteam wist net niet te winnen van LG Twins (Foto: Phrake Photography)

In de vierde wedstrijd van het trainingskamp in Arizona nam Team Kingdom of the Netherlands het op vrijdag op tegen de LG Twins uit de Koreaanse KBO. Na twee nederlagen (KT Wiz en NC Dinos) en een ruime overwinning (Gateway Geckos) werd er op vrijdag gelijkgespeeld tegen de Twins. Tot twee keer toe wist het Koninkrijksteam op voorsprong te komen, maar de bullpen bleek helaas niet in staat om die voorsprongen (3-1 en 6-3) vast te houden. De wedstrijd eindigde in een 6-6 gelijkspel.

De wedstrijd ging redelijk voortvarend van start. Diegomar Markwell begon de wedstrijd op de heuvel voor Oranje en gooide twee sterke innings. De eerste inning opende hij met drie slag en werkte hij een een walk weg door een geslaagde pickoff. De derde slagman raakte de bal hard en sloeg de worp van Markwell recht door het midden terug. De bal raakte Markwell in de buik en schoot naar derde honkman Sharlon Schoop, die de nul op het eerste honk kon maken. Markwell kwam met de schrik vrij en kon in de tweede inning gewoon terugkeren. Na zijn start gaf hij aan dat de plek op zijn buik wat stijf begon te raken, maar dat hij niet verwacht er lang last van te zullen hebben.

https://www.instagram.com/p/BQ6Ss2whcfT/

Wild
Markwell’s vervanger Juan Carlos Sulbaran had problemen met zijn controle. Na een infield single en een honkslag konden de LG Twins een 1-0 voorsprong nemen dankzij een wilde worp. Sulbaran kwam zonder verdere schade uit de inning met wat hulp van catcher Dashenko Ricardo die voor de derde keer in vier wedstrijden een honkloper uit wist te gooien bij een poging tot stelen. In de gelijkmakende slagbeurt bogen Yurendell de Caster (RBI single) en Curt Smith (2-run double) de achterstand om in een voorsprong. Smith kwam centimeters te kort voor een homerun, maar zijn klap belandde op de top van het hek en stuiterde terug het veld in.

In de vierde inning kwamen de Koreanen weer op gelijke hoogte. Twee singles, een geraakt werper en een double zorgden voor een 3-3 stand. Met lopers op het tweede en derde honk en nul uit, kreeg Jim Ploeger de zware taak om twee lefties uit te schakelen zonder een nieuw punt toe te staan. Ploeger deed het fantastisch en kreeg twee zachte grondballen. De eerste leverde een nul op het eerste honk op zonder dat de lopers door konden schuiven. De volgende slagman sloeg een grondbal naar derde honkman Schoop die de loper van drie uitgooide op de thuisplaat. Sulbaran keerde vervolgens terug op de heuvel (het was duidelijk een oefenwedstrijd) en schakelde de volgende slagman uit via een grondbal naar tweede honkman Wawoe.

Nieuwe voorsprong
Mike Bolsenbroek kwam vervolgens in zijn twee innings niet in de problemen en in Sharlon Schoop kon in de zesde inning na zijn ground rule double scoren op een wilde worp. Een inning later scoorde Stijn van der Meer (honkslag) op de sac fly van Curt Smith en de Caster (na zijn vierde hit van de dag) op de honkslag van Dwayne Kemp. Orlando Yntema kreeg de taak om de 6-3 voorsprong te bewaken, maar had daar in zijn tweede inning van de dag de nodige moeite mee. Twee RBI singles brachten de Koreanen tot op één punt van Oranje. De eerste van die twee singles was bizar: de slagman gooide zijn knuppel letterlijk naar een buitenkant bal en op de een of andere manier vond de bal zijn weg naar het outfield.

In de negende inning moest Tom Stuifbergen de wedstrijd in het slot gooien, maar back-to-back doubles gooiden roet in het eten. Met een gelijke stand van 6-6 kwamen de Caster, Smith en Sams aan slag voor het Koninkrijksteam, maar het hart van de slagvolgorde kwam in de negende inning niet door met de beslissende honkslag.

Op zaterdag krijgt het Koninkrijksteam nog een laatste kans om in Arizona van een Koreaans team te winnen. Dan zijn om 14u lokale tijd op het Minor League Complex van de San Francisco Giants opnieuw de LG Twins de tegenstanders.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal