Honkbal

Koninkrijksteam verliest laatste oefenwedstrijd in Arizona

Koninkrijksteam verliest laatste oefenwedstrijd in Arizona

unspecified

Sharlon Schoop komt net te laat bij de bal om de honkloper uit te tikken (Foto: Phrake Photography)

Op zaterdag speelde Team Kingdom of the Netherlands haar laatste oefenwedstrijd van het trainingskamp in Arizona. Net als een dag eerder waren de LG Twins de tegenstanders. Waar er op vrijdag gelijkgespeeld werd, bleken de Twins vandaag sterker. Zij trokken met 7-4 aan het langste eind en zo eindigt het Koninkrijksteam het trainingskamp met een 1-3-1 record.

Rob Cordemans was de startende werper voor het Koninkrijksteam. Kreeg hij acht dagen eerder nog drie runs tegen in zijn enige inning, op zaterdag zag de man die al sinds 1996 bij Oranje zit er een stuk beter uit. In de eerste inning namen de LG Twins uit de Koreaanse KBO nog wel een 1-0 voorsprong, maar Cordemans ontweek verdere schade met twee strikeouts. In zijn tweede en laatste inning van de dag kwam hij totaal niet in de problemen.

Cordemans verliet de heuvel bij een tussenstand van 1-1. Randolph Oduber opende de wedstrijd voor Oranje met vier wijd en schoof na een perfect uitgevoerde hit and run van Stijn van der Meer op naar het derde honk. Yurendell de Caster sloeg vervolgens de bal hard en hoog naar het buitenveld voor een opofferingsslag waarop Oduber de gelijkmaker kon scoren.

Jurrjens
Na Cordemans kwam Jair Jurrjens op de heuvel. Jurrjens, die de eerste oefenwedstrijd in Arizona gestart was, gooide net als zijn voorganger twee innings en was zeer overtuigend. Hij stond slechts twee honklopers toe, haalde snelheden van 92 mijl per uur met zijn fastball en zat goed laag in de zone. Na zijn twee innings gaf hij voor de camera aan dat hij blij was met zijn pitches en dat hij zich vooral had gefocust op het aanvallen van de slagmannen met zoveel mogelijk slagballen. In de eerste ronde van de World Baseball Classic geldt namelijk een pitch limit van 65 pitches. “Hoe meer slag ik gooi, hoe langer ik het team kan helpen.”, zo redeneerde de voormalig National League All-Star.

Aanvallend had het Koninkrijksteam buiten een keiharde tweehonkslag van Kalian Sams na de eerste inning veel moeite met het creëren van scoringskansen. In de vijfde inning namen de Koreanen een 3-1 voorsprong. Shairon Martis zag zijn eerste tegenstander op het honk komen na een foutje van de net in het veld gekomen korte stop Gianfranco Wawoe. De volgende slagman kreeg vier wijd en beide honklopers zouden later scoren. Martis beperkte de schade in de vijfde inning door een comebacker te pakken en de loper van drie, die te ver van zijn honk was gegaan, uit te tikken.

Achterstand
In de zesde inning liepen de Twins zelfs uit naar 1-4. Martis had het moeilijk, maar kreeg op het juiste moment de grondbal die hij zo graag wilde hebben. Die grondbal werd verwerkt in een 6-4-3 dubbelspel en de inning was over. Phildrick Llewellyn Jr., vandaag wederom goed voor twee honkslagen, opende de gelijkmakende slagbeurt met een tweehonkslag en werd binnengeslagen door Curt Smith. Smith sneuvelde later in de inning op de thuisplaat en zo bleef het 2-4.

Na een goede inning van Kevin Heijstek trok Oranje in de zevende slagbeurt de stand gelijk. Wederom speelde Llewellyn hierin een belangrijke rol. Hij sloeg Gianfranco Wawoe over de thuisplaat voor de 3-4 met zijn tweede honkslag van de dag, terwijl hij pas in de vijfde inning in de wedstrijd was gekomen. Randolph Oduber scoorde vervolgens de gelijkmaker op de tweede sac fly van de dag voor De Caster.

Op naar Seoul
Met Tom de Blok en Loek van Mil op de heuvel in de laatste twee innings zag het er opeens goed uit voor het Koninkrijksteam, maar de Blok had zijn dag niet en gaf een bases clearing triple op: 4-7. Oranje kon in de laatste twee slagbeurten niet meer dreigend worden en zo werd er voor de derde keer in vijf wedstrijden in Arizona verloren.

Op zondagochtend zal het team nog een keer licht trainen voordat het op maandag in verschillende groepen naar Zuid-Korea afreist. In Seoul zullen er nog twee oefenwedstrijden gespeeld worden met de definitieve selectie voordat Zuid-Korea op 7 maart de eerste tegenstander is.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal