Stijn van der Meer kan zich na een succesvol trainingskamp gaan op maken voor de World Baseball Classic.

Honkbal

Van der Meer vervangt Garia in selectie WBC

Van der Meer vervangt Garia in selectie WBC

Stijn van der Meer kan zich na een succesvol trainingskamp gaan op maken voor de World Baseball Classic.

Stijn van der Meer kan zich na een succesvol trainingskamp gaan opmaken voor de World Baseball Classic.

In de selectie van Team Kingdom of the Netherlands is na het trainingskamp in Arizona een wisseling gemaakt. Binnenvelder Stijn van der Meer vervangt buitenvelder Chris Garia. Met zeer indrukwekkend spel en een groot werkethos heeft de profhonkballer uit de organisatie van Houston Astros de afgelopen dagen bondscoach Hensley Meulens en zijn staf kunnen overtuigen hem alsnog toe te voegen aan de definitieve selectie.

Van der Meer startte in Arizona elke oefenwedstrijd als korte stop en toonde naast zijn gebruikelijke fantastische defensieve kwaliteiten ook aan aanvallend klaar te zijn voor de World Baseball Classic. De 23-jarige Brabander tekende eerder dit jaar een contract bij de Houston Astros, nadat hij door die organisatie in de MLB draft werd geselecteerd.

Voor de Astros kwam van der Meer uit in de Rookie League als speler van de Greenville Astros. In negentien wedstrijden aan het einde van het seizoen kwam hij tot een slaggemiddelde van .301. Met Team Kingdom of the Netherlands nam Van der Meer deel aan het Europees kampioenschap honkbal in Nederland, waar hij naast teamsucces (Europese titel) ook individueel succes kende. Hij werd door de Confederation of European Baseball (CEB) verkozen tot Meest Waardevolle Speler.

In november maakte van der Meer ook deel uit van het Koninkrijksteam dat het in Tokio in twee wedstrijden opnam tegen Samurai Japan. Hij staat voor zijn eerste deelname aan de World Baseball Classic.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal