Jasmine Peters werd onlangs met NSW Firestars winnaar van de Gilley's Shield.

Golden League

Tex Town Tigers haalt Australische speelster binnen

Tex Town Tigers haalt Australische speelster binnen

Jasmine Peters werd onlangs met NSW Firestars winnaar van de Gilley's Shield.

Jasmine Peters werd onlangs met NSW Firestars winnaar van de Gilley’s Shield.

Tex Town Tigers heeft vlak voor de start van het oefenseizoen haar selectie versterkt met Jasmine Peters. De speelster uit Australië meldt zich over twee weken bij de club uit de Golden League. In de aanloop naar het nieuwe seizoen neemt Tex Town Tigers onder meer deel aan de Coppa delle Prealpi in Italië.

De nieuwe Australische troef van de club uit Enschede is inzetbaar als buitenveldster. De ervaren Jasmine Peters werd recent met New South Wales Firestars winnaar van de de Gilley’s Shield tijdens de 70e editie van het Australian National Championship Tournament. Met een solohomerun sloeg Peters haar ploeg in de wedstrijd tegen het Western Australia Flames van de Nederlandse oud-international Saskia Kosterink met 1-0 naar de finale.

De Australische Peters voegt zich op vrijdag 17 maart bij de selectie van Tex Town Tigers. Het team uit Enschede reist deze maand af naar Italië voor deelname aan de 23e editie van de Coppa delle Prealpi. Dit toernooi wordt georganiseerd door de Italiaanse clubs Softball Malnate, Caronno Softball en Bollate Softball.

Beste slagvrouw

Ook de afgelopen twee jaar was de club uit de Golden League één van de deelnemers aan dit toernooi. In 2015 werd Tex Town Tigers derde. Vorig jaar won de club uit Enschede één van de drie wedstrijden uit de eerste ronde. In de strijd om de zevende en achtste plaats werd met 18-4 werd gewonnen van Rescaldina uit de Italiaanse Serie A2. Tijdens dat toernooi werd Laura Wissink (.600) uitgeroepen tot beste slagvrouw. Eerder namen ook de Nederlandse clubs Sparks Haarlem (2000) en Robur’58 (2011) al eens deel aan dit toernooi. Zij werden respectievelijk vijfde en derde.

De 23e editie van de Coppa delle Prealpi gaat van start op zaterdag 18 maart. Tex Town Tigers opent het toernooi op 23 maart met een wedstrijd tegen het U21-team van Bollate. Hierna volgen nog wedstrijden tegen de sterke Italiaanse clubs Caronno, titelverdediger Bollate, Saronno en Sestese. Andere deelnemers aan de Coppa delle Prealpi zijn Caronno, La Loggia, New Bollate, het Tsjechische Joudrs Praha en de nationale ploeg van Frankrijk.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League