Honkbal

Koninkrijksteam boekt ruime overwinning in Seoul

Koninkrijksteam boekt ruime overwinning in Seoul

Didi Gregorius en Xander Bogaerts speelden voor het eerst sinds het WK in 2011 weer samen (Foto: Seb Visser)

Team Kingdom of the Netherlands heeft haar eerste oefenwedstrijd op Koreaanse bodem met grote cijfers gewonnen. Het zogenaamde KBO Army team was de tegenstander. In dit team spelen Koreaanse honkballers uit de KBO en de Koreaanse minor leagues die gedurende hun diensttijd van een jaar in de minor leagues spelen. De opstelling van het Koninkrijksteam voor deze wedstrijd was op papier waarschijnlijk de beste ooit en dat bleek ook wel uit de uitslag: 11-1.

Manager Hensley Meulens had vandaag op één speler na de beschikking over zijn volledige selectie voor de World Baseball Classic. Dashenko Ricardo is teruggevlogen naar Curaçao om daar de begrafenis van zijn vader bij te wonen. Ricardo keert na de begrafenis weer terug bij het team. Meulens koos voor een opstelling met Jurickson Profar in het midveld, met Andrelton Simmons als korte stop en Didi Gregorius als aangewezen slagman. De andere Major League korte stop, Xander Bogaerts, startte als derde honkman.

Slagkracht
Oranje nam direct in de eerste inning een 1-0 voorsprong toen Jonathan Schoop met zijn honkslag naar het rechtsveld Xander Bogaerts over de thuisplaat sloeg. Rob Cordemans was de starter voor het Koninkrijksteam in een wedstrijd waarin vooraf vaststond dat negen verschillende werpers elk een inning zouden gooien. Cordemans kreeg van de eerste twee slagmannen een honkslag en een tweehonkslag tegen. Een goede relay van center fielder Profar, via tweede honkman Schoop naar catcher Shawn Zarraga voorkwam in eerste instantie nog de gelijkmaker, maar via een sacrifice fly scoorden de Koreanen alsnog.

Na deze eerste inning sloegen de Koreanen nog maar drie honkslagen. Niet een keer bereikte een honkloper van KBO Army nog het tweede honk. De slagploeg van het Koninkrijksteam raakte daarentegen wel erg op dreef. Op een tweehonkslag van Andrelton Simmons scoorde Randolph Oduber de 2-1 en Oranje zou niet meer achterom kijken. In de vijfde inning zorgde Curt Smith met een two-run homerun voor het hoogtepunt van de wedstrijd. Hij vergrootte de voorsprong van Oranje daarmee naar 5-1, maar de slagploeg was nog lang niet klaar. Niet alleen de starters, maar ook hun vervangers waren in vorm.

Ruime winst
Stijn van der Meer (two-run double), Yurendell de Caster (RBI single), Sharlon Schoop (2 hits, 1 RBI) en Dwayne Kemp sloegen in de laatste innings nog vijf van de zestien honkslagen van het Koninkrijksteam. In de laatste drie innings liep Oranje daardoor uit naar 11-1 en versloeg het vrij gemakkelijk het team dat een dag eerder nog van Zuid-Korea had gewonnen. Hensley Meulens was na afloop zeer tevreden over zijn team: “Ik ben uiteraard blij met het resultaat, maar ik ben vooral erg tevreden met het vertoonde spel en de inzet.”

Morgen traint het Koninkrijksteam nog eens in het Gocheok Sky Dome en op zondag volgt de laatste oefenwedstrijd in aanloop naar de World Baseball Classic tegen KBO Police.

Hitters

[table “5” not found /]

Pitchers

[table “6” not found /]

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal