Honkbal

Ambassadeur Lody Embrechts bezoekt training Koninkrijksteam

Ambassadeur Lody Embrechts bezoekt training Koninkrijksteam

Ambassadeur Lody Embrechts kwam op zaterdag voor het eerst in aanraking met honkbal (Foto: Seb Visser)

Zijne excellentie Lody Embrechts, de ambassadeur van Nederland in Zuid-Korea, bezocht op zaterdag 4 maart de training van Team Kingdom of the Netherlands. De ambassadeur is door de organisatie van de World Baseball Classic uitgenodigd om de first pitch te gooien voor de topper van aanstaande dinsdag tussen het Koninkrijksteam en Zuid-Korea.


Om zich goed voor te bereiden op deze eerste worp wilde de ambassadeur, die inmiddels al twee jaar op zijn post zit in Zuid-Korea, even goed oefenen. Nadat hij de manager, de coaches en meerdere spelers ontmoet had en vol bewondering had toegekeken hoe de toppers van het Koninkrijksteam tijdens batting practice de ene na de andere bal over de hekken joegen, kreeg hij de kans om even over te gooien met bondscoach Hensley Meulens.

Weddenschap
Na een paar korte en goede tips van equipment manager Jaap Visser zagen de worpen van Embrechts, die nog nooit eerder gehonkbald had, er al vrij snel erg goed uit. Dit was niet helemaal wat pitching coach Bert Blyleven verwacht had. De Hall of Fame pitcher had Embrechts ontmoet tijdens de welkomstreceptie, die op woensdagavond plaatsgevonden had in het Floating Island Conference Center. Toen hij hoorde dat de ambassadeur de eerste bal mocht gooien, legde hij 50.000 Zuid-Koreaanse Won op tafel en zei: “Ik zet er 50.000 op dat u de bal niet over de thuisplaat krijgt.”, zich niet realiserende dat dit nog geen vijf euro is.

Er staat dus wel degelijk de nodige druk op de schouders van de ambassadeur, die voor de ogen van een uitverkocht Geochok Sky Dome voor het eerst van zijn leven een bal in de handschoen van een catcher moeten mikken. Bondscoach Meulens gaf Embrechts nog een aantal tips om met die druk om te gaan om vervolgens af te sluiten met woorden van gelijke strekking zoals die van Derek Jeter tegen president George Bush voor zijn eerste pitch bij de World Series van 2001, enkele weken na 9/11 “Don’t bounce it, Mr. President!”

Tijdens de training van zaterdag zag het er erg goed uit, dus het gaat ongetwijfeld goed komen voor de ambassadeur, die op zondagavond aandachtig toeschouwer zal zijn bij de wedstrijd van Oranje tegen KBO Police en een dag later mede gastheer is bij het Baseball means Business event van de KNBSB.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal