Honkbal

Koninkrijksteam verliest laatste oefenwedstrijd voor WBC

Koninkrijksteam verliest laatste oefenwedstrijd voor WBC

Jonathan Schoop ontvangt een perfecte aangooi van catcher Dashenko Ricardo en tikt de loper uit. (foto: Henk Seppen)

Niet KBO Police, zoals vooraf verwacht, maar KBO Army bleek vandaag, net als twee dagen eerder, de tegenstander van Team Kingdom of the Netherlands in de laatste oefenwedstrijd voor de World Baseball Classic. Waar dit team op vrijdag nog met 11-1 werd afgedroogd, kwam KBO Army vandaag een stuk beter voor de dag. Sterker nog: zij versloegen het Koninkrijksteam met 4-2.

 In de opstelling zagen we in vergelijking met twee dagen eerder drie aanpassingen. Didi Gregorius en Andrelton Simmons wisselden, wat betekende dat Simmons begon als DH en Didi speelde als korte stop. Yurendell de Caster verving Curt Smith op het eerste honk en Dashenko Ricardo, eerder op de dag teruggekeerd van Curaçao na een reis van bijna 20 uur startte als catcher.

Vroege voorsprong

Andrelton Simmons opende de eerste slagbeurt van Oranje met een tweehonkslag en scoorde het openingspunt op een honkslag van Jurickson Profar. Het leek opnieuw goed te beginnen, maar nadat de Koreanen in de gelijkmakende slagbeurt van de eerste inning op het werpen van Orlando Yntema de gelijkmaker scoorden, bleven de runs voor het Koninkrijksteam een beetje uit.

De slagploeg miste vandaag de scherpte, die het twee dagen eerder wel liet zien met lopers in scoringspositie. Zo kon het zijn dat verschillende scoringskansen niet benut werden, waaronder twee situaties met de honken vol. In de vijfde inning pakte Oranje opnieuw de voorsprong toen Jurickson Pofar met zijn derde honkslag van de dag zijn tweede punt van de dag binnensloeg.

Opnieuw een oefennederlaag

Op de heuvel werd Yntema na twee innings vervangen door Lars Huijer, die twee erg snelle innings had en goed gebruik maakte van zijn fantastische infielders. Hij kreeg veel grondballen tegen, die stuk voor stuk goed verwerkt werden. Zijn vervanger Juan Carlos Sulbaran kon de net behaalde voorsprong in de vijfde inning niet vasthouden en stond een two-run homerun toe aan de negende Koreaanse slagman. In zijn volgende inning nam hij revanche met een sterke beurt en daarna zat zijn dag erop.

Zijn vervanger Tom de Blok kreeg een inning later via een sacrifice fly ook nog de 4-2 tegen. Jim Ploeger en Loek van Mil gooiden de wedstrijd netjes uit, maar zoals gezegd kwam de slagploeg niet meer tot scoren. Zo verloor het Koninkrijksteam wederom een oefenwedstrijd van een Koreaanse tegenstander. Dit gebeurde in Arizona ook al drie keer. Toch was manager Hensley Meulens niet ontevreden over het spel van zijn ploeg. Hij legde de focus na de wedstrijd op de positieve punten en gaf de spelers complimenten voor hun inzet bij de trainingen en wedstrijden tijdens de voorbereiding.

Na een korte training op maanag speelt het Koninkrijksteam dinsdag voor het ‘echie’ tegen de nationale ploeg van Zuid-Korea, die overigens ook al van KBO Army verloor. De sfeer in het team is goed en de verwachting van de staf is dat de knop omgaat zodra er echt spanning op de wedstrijden komt te staan.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal