Honkbal

Bogaerts: “Ervaring WBC hielp mij in de World Series”

Bogaerts: “Ervaring WBC hielp mij in de World Series”

Xander Bogaerts beantwoord de vragen van de pers op de dag voor de eerste wedstrijd Foto: Henk Seppen

Vlak na de laatste training in het Gocheok Sky Dome sprak Xander Bogaerts met de aanwezig pers. Tijdens deze persconferentie gaf hij aan dat zijn ervaring tijdens de vorige editie van de World Baseball Classic hem ontzettend geholpen heeft toen hij later dat jaar als rookie met de Red Sox deelnam aan de World Series. Bovendien kijkt hij enorm uit naar de eerste wedstrijd van de WBC van 2017 met Team Kingdom of the Netherlands.

Hoe ga je deze editie van de World Baseball Classic in in vergelijking met die van vier jaar geleden?

Met veel meer ervaring. We waren zo jong in 2013 en ik denk dat alleen Andrelton Simmons en Andruw Jones toen in de Major League speelden. We zijn nu vier jaar verder en we hebben veel goede Major Leaguers. En ook onze niet-profs zijn goed. Neem Rob Cordemans, toen ik in 2011 voor het eerst bij het team was, wist ik niet wie hij was. Nu heb ik zoveel respect voor hem dat hij dit op zijn leeftijd nog doet en dat al 22 jaar.

Zit er dit jaar extra druk op?

Ja, we zijn nu met meer Major Leaguers, we zijn verder dan vier jaar geleden. En we hebben het elke editie een stukje beter gedaan. Mensen op Aruba, Curaçao en in Nederland verwachten heel veel van ons.

Hoe heeft de World Baseball Classic jou geholpen in het begin van jouw loopbaan?

Ik denk dat het me heel veel geholpen heeft. Ik had nog nooit voor heel veel publiek gespeeld dus het was een hele mooie ervaring om in een vol Tokyo Dome te spelen met fans die er een feest van maken. Dat had ik daarvoor alleen op TV gezien. Dat heeft me zeker geholpen. Later dat jaar werd ik opgeroepen naar de Major League en met die ervaring op zak hoefde ik mij tijdens de World Series niet druk te maken om een vol stadion.

Aan het einde van de persconferentie had Bogaerts de lachers op zijn hand. Toen hij gevraagd werd naar zijn kennis over Koreaanse spelers noemde hij Jung Ho Kang, maar die maakt geen onderdeel uit van het team van Zuid-Korea voor de WBC. Die zit namelijk in de gevangenis na voor de derde keer te zijn opgepakt voor rijden met een drankje op.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal