Honkbal

Cordemans: Pitching een zwakte? Dat ben ik niet met je eens!

Cordemans: Pitching een zwakte? Dat ben ik niet met je eens!

Rob Cordemans weet het zeker: deze pitching staff gaat het Koninkrijksteam weer ver brengen Foto: Henk Seppen

Net als Xander Bogaerts sprak Rob Cordemans na de laatste training voor de World Baseball Classic met de pers. De absolute nestor van Team Kingdom of the Netherlands, die al 22 jaar lang uitblinkt op internationaal niveau, gaf aan dat hij het niet eens is met de bevindingen van verschillende ‘kenners’ over de pitching staff van het Koninkrijksteam. Deze groep gaat het volgens hem heel goed doen.

Wat betekent het voor jou om aan je vierde WBC deel te nemen?

Ik ben heel erg blij dat ik na 22 jaar nog altijd deel uitmaak van het team. Ik heb nog altijd de drive om op die heuvel te stappen en alles te geven voor het team en dat ga ik ook in mijn vierde editie van dit toernooi zeker weer doen!

Hoe komt het dat jij ook op deze leeftijd nog zo goed kan gooien. Hoe zorg je dat jouw lichaam daar klaar voor is?

Dat wordt met de jaren wel steeds wat lastiger, maar ik denk dat ik van nature gewoon een goed lichaam heb voor een pitcher. Ik moet er hard voor werken hoor, begrijp me niet verkeerd. De laatste maanden heb ik heel veel gegooid, misschien wel iets te veel. De laatste weken probeer ik daarom ook veel rust te nemen tussendoor en dat zorgt ervoor dat mijn arm beter en beter gaat aanvoelen. Ik ben er klaar om te spelen in welke rol de coach ook voor mij in gedachten heeft.

Team Kingdom of the Netherlands heeft een goede slagploeg, maar de pitching lijkt iets minder sterk. Is dat zo?

Nou, dat hoor ik veel mensen zeggen, maar dat ben ik niet met ze eens. We hebben al jaren met een vergelijkbare groep werpers heel goed gepresteerd bij internationale toernooien. En dan hebben we nu ook Rick van den Hurk erbij. We hebben misschien niet de sterren zoals de Amerikanen en Dominicanen, maar wij zullen onze taken uitvoeren.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal