Didi Gregorius is vandaag begonnen aan zijn eerste World Baseball Classic.

Honkbal

Gregorius: ‘Dit betekent veel voor mij’

Gregorius: ‘Dit betekent veel voor mij’

Didi Gregorius is vandaag begonnen aan zijn eerste World Baseball Classic.

Didi Gregorius is vandaag begonnen aan zijn eerste World Baseball Classic.
Foto: © Henk Seppen

Voor de World Baseball Classic zijn een aantal spelers na lange tijd weer teruggekeerd in het nationale team van het Nederlands Koninkrijk. Voor Major Leaguer Didi Gregorius was het zelfs zijn eerste officiële wedstrijd sinds de historische wereldtitel in 2011. “Dat ik mijn land mag vertegenwoordigen, betekent veel voor mij”, aldus de korte stop van de roemruchte New York Yankees.

Het Nederlands Koninkrijksteam keerde vandaag met veel oude bekenden terug voor de vierde editie van de World Baseball Classic. Acht van de tien spelers, die in 2013 tijdens de WBC de halve finale startten, staan ook dit toernooi op het roster van Oranje.

Didi Gregorius ontbrak in 2013 toen de ploeg van manager Hensley Meulens in de halve eindstrijd werd verslagen door de latere toernooiwinnaar uit de Dominicaanse Republiek. De in Amsterdam geboren honkballer is vandaag zelfs aan zijn eerste World Baseball Classic ooit begonnen. Een kans die de speler van New York Yankees met beide handen heeft aangegrepen. Gregorius: “Mijn land vertegenwoordigen, is iets wat ik al wilde doen sinds ik klein was. Het is fantastisch om hier te zijn.”

Ongebruikelijke rol

Dat moest Gregorius in het Gocheok Sky Dome in de met 5-0 gewonnen wedstrijd tegen Olympisch kampioen Zuid-Korea wel doen in een voor hem ongebruikelijke rol. Niet als binnenvelder, maar als aangewezen slagman. Gregorius: “Ik ben gewend om te spelen op het tweede honk, korte stop of derde honk. Maar als ze me een andere rol geven, dan doe ik dat.” Moeite met zijn nieuwe positie heeft hij dan ook niet. “We zijn een team. Daarom zijn we hier, om elkaar te helpen en elkaar speeltijd te geven.”

Hoewel het seizoen officieel nog moet beginnen, staat Gregorius fit aan de start van de World Baseball Classic. “Ik ben me al aan het voorbereiden sinds 27 oktober”, vertelt hij. “Het seizoen was op 2 oktober afgelopen, maar ik ben vrij snel daarna al aan de slag gegaan om mijzelf goed voor te bereiden voor de World Baseball Classic. Ik voel me erg goed en ben klaar om te spelen.”

Koreaanse woorden

Hij geniet deze dagen dan ook met volle teugen. Niet alleen op het veld, maar ook daar buiten. Gregorius: “Op onze tweede dag hier hebben we met een groep spelers een Boeddhistische tempel bezocht. We hebben foto’s gemaakt en wat Koreaanse woorden geleerd. Het is echt geweldig om hier te zijn en het land te ervaren.”

Voor de Curaçaose honkballer, die afgelopen januari voor het geven van clinics door Major League Baseball naar Nieuw-Zeeland was gestuurd, is het zijn eerste bezoek aan Zuid-Korea. Gregorius: “Het was speciaal om hier rond te lopen.”

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal