Jair Jurrjens in actie afgelopen november tijdens de Warm-up Games tegen Japan.

Honkbal

Pitcher Jair Jurrjens start tegen Taiwan

Pitcher Jair Jurrjens start tegen Taiwan

Jair Jurrjens in actie afgelopen november tijdens de Warm-up Games tegen Japan.

Jair Jurrjens in actie afgelopen november tijdens de Warm-up Games tegen Japan..
Foto: © Atusko Miyano

Voor de tweede wedstrijd van het Nederlands Koninkrijksteam stuurt manager Hensley Meulens startend pitcher Jair Jurrjens naar de heuvel. De voormalig All Star komt in het duel tegen het nationale team van Taiwan veel oude bekenden tegen. De wedstrijd start woensdagochtend om 10.30 uur (Nederlandse tijd).

De 31-jarige Jair Jurrjens speelde van 2003 tot en met 2015 in de Amerikaanse profcompetities. Tussen 2007 en 2014 speelde hij 130 wedstrijden in de Major League voor Detroit Tigers, Atlanta Braves, Baltimore Orioles en Colorado Rockies. Na zijn vertrek bij de organisatie van Colorado Rockies kreeg Jurrjens de kans om zijn geluk te beproeven in Taiwan.

Voor Uni-President 7-Eleven Lions speelde hij vorig jaar zeventien wedstrijden in de Chinese Professional Baseball League (CPBL), waarvan zestien als startend pitcher. Jurrjens kwam hierin tot 67 strikeouts in ruim negentig innings. Door een blessure kwam in augustus een einde aan zijn verblijf bij de Taiwanese topclub.

Uitkomst

Die ervaring in de CPBL biedt uitkomst als het Nederlands Koninkrijksteam morgen voor de tweede wedstrijd van de World Baseball Classic in het Zuid-Koreaanse Seoul tegenover de nationale ploeg van Taiwan staat. Vrijwel de volledige selectie stond vorig jaar al in de CPBL eens in het slagperk tegenover de pitcher van Curaçao. Het wordt ook een hereniging met zijn oud-ploeggenoot bij Uni-President 7-Eleven Lions en korte stop Chen Yung-Chi.

Voor Taiwan beklimt morgen de 24-jarige rechtshandige pitcher Chia-Hao Sung de heuvel. Hij tekende eind 2015 een contract bij Tohoku Rakuten Golden Eagles. Een debuut in de Japanse Nippon Professional Baseball (NPB) bleef vooralsnog uit. Afgelopen jaar kwam Sung (2.44) in vijftien wedstrijden voor het Minor League-team uit in de Eastern League. In 62 2/3 inning gooide Sung 42 keer drie slag en tien keer vier wijd.

Beste pitcher

Sung nam met de nationale ploeg eerder in 2014 deel aan de Asian Games en een jaar later aan de Premier 12. Tijdens dat toernooi stond hij als startend pitcher in 6 1/3 inning slechts één punt toe in het met 4-1 gewonnen duel tegen Cuba. In 2014 werd Sung tijdens het U21 wereldkampioenschap uitgeroepen tot Beste pitcher van het toernooi.

Ook voor de ploeg van het Koninkrijksteam is Sung geen onbekende. Voor deelname aan het World Port Tournament (2013) en de Haarlemse Honkbalweek (2014) reisde hij eerder al af naar Nederland.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal