Spencer Kieboom

Honkbal

Kieboom terug bij hoofdmacht Nationals

Kieboom terug bij hoofdmacht Nationals

Spencer Kieboom

Spencer Kieboom

Na vier dagen is Spencer Kieboom teruggekeerd bij de hoofdmacht van Washington Nationals. Vorige week donderdag werd de 25-jarige catcher nog van het 40-man roster gehaald om ruimte te maken voor de nieuwe aanwinst Joe Blanton. Als non-roster invitee vervolgt de Amerikaanse honkballer met Nederlandse vader nu Spring Training met de Major Leaguers van zijn club.

Door het aantrekken van reliever Joe Blanton moest Spencer Kieboom afgelopen donderdag plaatsmaken op het 40-man roster. Hoewel Washington Nationals zijn catcher graag wilde behouden, moest de clubleiding afwachten of geen andere organisatie Kieboom zou overnemen. Dat gebeurde niet, waarna Kieboom maandag kon worden toegevoegd aan het roster van het Triple A-team Syracuse Chiefs. Hij ontving daarbij meteen een uitnodiging als non-roster invitee voor Spring Training.

Daardoor kon de 25-jarige honkballer, die vorig jaar één wedstrijd als invaller speelde in de Major League, zich weer aansluiten bij de hoofdmacht om zijn voorbereiding op het nieuwe seizoen te vervolgen. Op Field 1 van het Ballpark of the Palm Beaches in Florida werd hij meteen herenigd met zijn jongere broer Carter Kieboom, die afgelopen juni werd gedraft door Washington Nationals.

Bijzondere batting practice

De broers Kieboom kregen gisteren als twee van de vijf spelers van Washington Nationals de kans om deel te nemen aan een bijzondere batting practice. In het bijzijn van manager Dusty Baker, general manager Mike Rizzo en voormalig Cubaanse Major Leaguer Livan Hernandez gooide pitcher Max Scherzer voor het eerst op slagmannen sinds hij een blessure opliep in wedstrijd 5 van de National League Division Series.

De tweevoudig Cy Young Award-winnaar gooide verspreid over twee gesimuleerde innings in totaal 44 ballen op Spencer Kieboom, Carter Kieboom, Yadiel Hernandez, Sheldon Neuse, Nick Banks en Raudy Read.

Rentree

In het Roger Dean Stadium in Jupiter (Florida) maakte Kieboom vanavond ook zijn rentree in het met 9-3 verloren Grapefruit League-duel tegen St. Louis Cardinals. In de tweede helft van de zevende inning kwam Kieboom in de wedstrijd als vervanger voor catcher Raudy Reed, die op zijn beurt eerder in de wedstrijd al catcher Pedro Severino had opgevolgd. In zijn enige slagbeurt sneuvelde Kieboom (.250) in de negende inning door een vangbal van de tweede honkman. Het was zijn derde wedstrijd deze Spring Training na invalbeurten tegen Minnesota Twins (26 februari) en Detroit Tigers (1 maart).

De kans dat Spencer Kieboom het seizoen start in de Minor League is nihil. Met onder meer vijf catchers op het 40-man roster moet de 25-jarige Kieboom hopen op een plek in de selectie van Syracuse Chiefs. Kieboom, die afgelopen winter opnieuw in beeld was voor de selectie van het Nederlands Koninkrijksteam, kwam nog niet eerder uit voor een Triple A-team. Het grootste deel van het vorige seizoen speelde de catcher voor het Double A-team Harrisburg Senators.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal