Sparks Haarlem-hoofdcoach Peter van Dalen.

Golden League

Van Dalen accepteert favorietenrol

Van Dalen accepteert favorietenrol

Sparks Haarlem-hoofdcoach Peter van Dalen.

Sparks Haarlem-hoofdcoach Peter van Dalen.
Foto: © Fred Versluis

De favorietenrol toebedeeld krijgen, veel coaches houden er niet van. Je kunt immers nooit profiteren van onderschatting bij de tegenstander, en iedereen zal altijd alles op alles zetten om de goliath onderuit te halen. Sommigen proberen zich daarom in interviews toch in een underdogpositie te manoeuvreren, maar niet Peter van Dalen.

Heel geloofwaardig zou dat ook niet zijn, met drie opeenvolgende landstitels en de Europacup op zak. Of zoals de hoofdcoach het zelf zegt: “Sparks Haarlem moet altijd om de prijzen spelen. Wat natuurlijk niet betekent dat we ook gewoon maar even alles gaan winnen.”

Van Dalen staat voor het derde jaar aan het roer van het eerste damessoftbalteam van de vereniging uit Haarlem-Noord. In zijn eerste jaar op het Noordersportpark prolongeerde zijn team de landstitel, het daaropvolgende seizoen herhaalden de softbalsters dat kunstje en wonnen ze ook nog eens de Europacup 1.

Europees softbal in Haarlem

2016 overtreffen wordt dus erg lastig. Alhoewel, samen met de velden van stadsgenoot Onze Gezellen zijn die van Sparks Haarlem in augustus het toneel van de European Premiere Cup, zoals de Europacup 1 officieel heet. “Europees kampioen worden op eigen veld behoort in 2017 dus tot de mogelijkheden,” weet Van Dalen.

Daarbij houdt hij overigens wel een paar flinke slagen om de arm. “Vooral bij die Italiaanse clubs zit zoveel geld, die kunnen speciaal voor dat toernooi even een paar Amerikanen invliegen. Wij hebben die middelen natuurlijk niet. Niet dat ik het zou willen hoor, met je eigen team uitkomen op Europees niveau is veel mooier.”

Lees het volledige artikel in Fastball Magazine Februari

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League