Afgelopen zomer verbleef Oliver Severino van der Wijst met het MLB World Select Team in Arizona.

Honkbal

Profcontract voor Van der Wijst Severino

Profcontract voor Van der Wijst Severino

Afgelopen zomer verbleef Oliver Severino van der Wijst met het MLB World Select Team in Arizona.

Afgelopen zomer verbleef Oliver Severino van der Wijst met het MLB World Select Team in Arizona.
Foto: © Freek Bouw

Jeugdinternational Oliver Van der Wijst Severino heeft vandaag een zevenjarig profcontract getekend voor Houston Astros. Hij is na oud-prof Jan Baldee en international Stijn van der Meer de derde Nederlandse honkballer die een overeenkomst aangeboden heeft gekregen van deze Major League-organisatie. “Ik ben er heel blij mee”, reageert Van der Wijst Severino.

De negentienjarige Van der Wijst Severino staat al zo’n twee jaar in de belangstelling van verschillende Amerikaanse profclubs, maar gaf tot dusver zijn opleiding voorrang. “Nu heb ik mijn diploma en komt het beter uit. Zeker omdat ik nu ook wat ouder ben en meer ervaring heb”, vertelt de kersverse prof.

Het eerste contact met Houston Astros werd vorig jaar gelegd tijdens het MLB European Elite Camp in Regensburg. Zijn prestaties in Duitsland waren zo goed, dat hij ook een uitnodiging ontving om met het MLB World Select Team deel te nemen aan de Arizona Fall Classic. In de Verenigde Staten kwam Van der Wijst Severino opnieuw in contact met de scout van de club uit Houston. De Major League-organisatie was zo onder de indruk van het Nederlandse talent, dat hij werd uitgenodigd voor een try-out afgelopen maand in de Dominicaanse Republiek.

Overeenkomst

“Ik verbleef daar tien dagen met jongens, die op Triple A-, Double A- en Class A-niveau uitkomen”, aldus Van der Wijst Severino. “Daar hebben ze mij ook een profcontract aangeboden.” Vandaag zette de jonge honkballer zijn handtekening onder de overeenkomst. Het is de bedoeling dat hij zo snel mogelijk aan zijn profavontuur gaat beginnen. Van der Wijst Severino: “Houston Astros probeert om mij zo snel mogelijk naar de Dominicaanse Repbubliek te laten komen.”

Van der Wijst Severino kijkt erg uit naar zijn profavontuur. “Het geeft mij de kans heel veel ervaring op te doen en elke dag beter te worden. Ik hoop dat ik zo elk jaar een niveau hoger kan komen om uiteindelijk mijn echte droom waar kan maken. En dat is natuurlijk spelen in de Major League.”

Debuut

Van der Wijst Severino maakte op  15 mei 2014 op zestienjarige leeftijd voor L&D Amsterdam zijn debuut in de hoofdklasse. Als pinch-hitter sloeg hij een honkslag in zijn enige slagbeurt van het seizoen. Het jeugdige talent maakte hierna de overstap naar het Haarlemse Kinheim, waarvoor hij vorig jaar terugkeerde in de hoofdklasse. Voor Kinheim speelde de binnenvelder in 2016 27 wedstrijden in de reguliere competitie. Hij sloeg veertien honkslagen (.173), waaronder drie tweehonkslagen en drie driehonkslagen. In de Play-Offs speelde Van der Wijst Severino nog eens vier wedstrijden met vier hits (.267). Afgelopen november verhuisde hij naar Pioniers.

Van der Wijst Severino kwam uit voor verschillende nationale jeugdteams en werd onder meer met het AA- en het AAA-team Europees kampioen. De laatste keer afgelopen zomer, toen Oranje in het Spaanse Gijon de Europese titel veroverde. Van der Wijst Severino leidde het toernooi in aantal honkslagen (12) en gescoorde punten en had met .500 het hoogste slaggemiddelde van de Nederlandse ploeg. Eerder nam hij met een Europese All Star Team in 2015 onder meer deel aan het USA Baseball 17U National Team Championships. Tijdens de Stars Awards ontving Van der Wijst Severino afgelopen oktober de Ron Fraser Award voor de meest veelbelovende jeugdspeler.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal