Honkbal

Yurendell de Caster ontvangt bondsonderscheiding

Yurendell de Caster ontvangt bondsonderscheiding

Yurendell de Caster ontvangt uit handen van Bart Volkerijk de bondsonderscheiding voor zijn 100ste interland (Foto: Jaap Visser)

Tijdens het afgelopen Europese Kampioenschap in Hoofddorp speelde Yurendell de Caster zijn 100ste officiële interland voor Team Kingdom of the Netherlands. De man die al sinds 2003 deel uit maakt van het Koninkrijksteam werd op het veld in Hoofddorp gehuldigd voor deze prestatie, maar bij een 100ste interland hoort ook een officiële bondsonderscheiding.

Vandaag ontving hij deze onderscheiding in de vorm van een pin uit handen van algemeen directeur van de Koninklijke Nederlandse Baseball & Softball Bond Bart Volkerijk. Volkerijk gaf aan dat de Caster een voorbeeld is van een uitstekende slagman. Als voormalig werper noemde Volkerijk hem een slagman van wie je soms denkt: ‘Nu heb ik hem.’, na bijvoorbeeld een iets mindere swing, maar dat hij je dan op de volgende pitch toch verslaat met een honkslag.

Zijn teamgenoten riepen de Caster op om te speechen, maar dat zag de veteraan niet zo zitten. Hij wilde het liefst zo snel mogelijk beginnen met de training en zich snel weer richten op de volgende en zeer belangrijke wedstrijd tegen Cuba. Nadat hij de felicitaties van zijn teamgenoten in ontvangst genomen had, begon dan ook direct de training in het Tokyo Dome.

‘DeCa’
Yurendell de Caster, die op 21 mei 2006 voor Pittsburgh Pirates zijn eerste en enige wedstrijd in de Major League speelde, maakte zijn debuut voor het nationale team tijdens het Europees kampioenschap van 2003. In de wedstrijd op 11 juli tegen België werd hij nog driemaal met drie slag aan de kant gezet. Uiteindelijk zou ‘DeCa’ één van de belangrijke steunpilaren worden uit de nationale ploeg.

Met Oranje nam hij onder meer deel aan de Olympische Spelen van 2004 en 2008 en de World Baseball Classics van 2006, 2009 en 2013. Momenteel is de Curaçaose veteraan bezig aan zijn vierde EK. In alle drie eerdere edities in 2003, 2007, 2014 en 2016 werd hij met Oranje Europees kampioen. Inmiddels staat hij op 108 wedstrijden voor het Koninkrijksteam.

Record-international
Record-international is de Caster (nog) niet. Dat is Raily Legito. Hij speelde 249 wedstrijden voor Oranje. Samen met Dirk van ’t Klooster (223), Danny Rombley (211) en Sidney de Jong (200) zijn zij enige spelers die minimaal tweehonderd officiële interlands op hun naam hebben staan. De Jong is momenteel als hitting-coach voor het Nederlands Koninkrijksteam actief op het EK in Hoofddorp.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal