Dwayne Kemp is één van de WBC-deelnemers die deze zomer zeer waarschijnlijk te zien zijn tijdens het World Port Tournament.

Honkbal

Koninkrijksteam opent WPT tegen Zuid-Korea

Koninkrijksteam opent WPT tegen Zuid-Korea

Dwayne Kemp is één van de WBC-deelnemers die deze zomer zeer waarschijnlijk te zien zijn tijdens het World Port Tournament.

Dwayne Kemp is één van de WBC-deelnemers die deze zomer zeer waarschijnlijk te zien zijn tijdens het WPT.
Foto: © Henk Seppen

De organisatie van het World Port Tournament heeft vandaag het wedstrijdprogramma bekendgemaakt van de zestiende editie, die op zaterdag 1 juli in Rotterdam van start gaat. Het Nederlands Koninkrijksteam opent het tweejaarlijkse internationale toernooi op die dag met een wedstrijd tegen Zuid-Korea.

Het World Port Tournament verwelkomt dit jaar vijf teams. Naast Nederland zijn dat vertegenwoordigende nationale teams van Curaçao, Cuba, Zuid-Korea en Japan. In negen dagen tijd worden in het Neptunus Familiestadion zeventien wedstrijden gespeeld. De openingsceremonie vindt plaats op zondag 2 juli rondom de wedstrijd tussen Curaçao en het Nederlands Koninkrijksteam.

Voorafgaand aan de officiële opening gaan Curaçao en titelverdediger Cuba als eerste van start. Zij spelen op zaterdag 1 juli om 13.30 uur de eerste wedstrijd van het toernooi. Aansluitend komt ook Oranje voor het eerst in actie. Het Koninkrijksteam treft op de eerste speeldag Zuid-Korea. De verwachting is dat tijdens het World Port Tournament verschillende spelers in actie komen, die zich deze week met Oranje plaatsten voor de halve finales van de World Baseball Classic. Onder hen onder meer de winnend pitcher van vandaag Diegomar Markwell

Finale

Tot en met woensdag 5 juli spelen de deelnemers een halve competitie, waarna op donderdag 6 juli het toernooi wordt vervolgd met Play-Offs. Op vrijdag 7 juli krijgt het eerste team de mogelijkheid om zich te plaatsen voor de finale. Een dag later wordt ook de andere finalist bekend. De eindstrijd vindt plaats op zondag 9 juli om 13.30 uur. Tijdens de vorige editie prolongeerde Cuba met een 3-5 overwinning de titel tijdens het World Port Tournament.

Met de bekendmaking van het speelschema, is ook de kaartverkoop voor de zestiende editie van start gegaan.

Bekijk het volledige wedstrijdschema

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal