Voormalig Major Leaguer Roger Bernadina maakt dit seizoen voor Kia Tigers zijn debuut in de Zuid-Koreaanse KBO.

Honkbal

Roger Bernadina van start in Zuid-Korea

Roger Bernadina van start in Zuid-Korea

Voormalig Major Leaguer Roger Bernadina maakt dit seizoen voor Kia Tigers zijn debuut in de Zuid-Koreaanse KBO.

Voormalig Major Leaguer Roger Bernadina maakt dit seizoen voor Kia Tigers zijn debuut in de Zuid-Koreaanse KBO.

Roger Bernadina is zijn voorbereiding op het nieuwe seizoen gestart. De honkballer uit Den Haag maakte deze week tijdens Spring Training zijn debuut voor het Zuid-Koreaanse Kia Tigers. Afgelopen november tekende de international een overeenkomst bij deze club uit de Korean Baseball Organization League (KBO).

De 32-jarige Bernadina meldde zich eind januari al bij zijn nieuwe werkgever in Zuid-Korea. Toch duurde het tot afgelopen dinsdag voor de officiële twaalfdaagse Spring Training van de KBO van start ging. Tot die tijd werden verschillende trainingswedstrijden gespeeld. In zijn eerste twee wedstrijden met Kia Tigers tijdens Spring Training moest Bernadina het tegen Doosan Bears nog doen zonder honkslag en kreeg hij in vijf slagbeurten drie keer drie slag.

Maar tegen KT Wiz volgde vandaag in de vierde inning zijn eerste honkslag. Bovendien kreeg hij tweemaal vier wijd. Zijn eerste vrije loop werd in de zesde inning gevolgd door een grandslam-homerun van zijn ploeggenoot An Chi-hong, waarmee Kia Tigers op een 5-4 voorsprong kwam. Uiteindelijk verloor de ploeg van Bernadina het duel met 5-8. Bernadina speelde in alle drie de wedstrijden deze week in het midveld en gaf daar vandaag met een prachtige vangbal in de eerste inning al meteen zijn visitekaartje af.

World Baseball Classic

Vorige maand was KT Wiz nog de tegenstander van het Nederlands Koninkrijksteam, dat zich in Arizona voorbereidde op de World Baseball Classic. KT Wiz won dat duel met 5-2. Bernadina, die wel actief voor Oranje was tijdens het afgelopen Europees kampioenschap, ontbreekt momenteel in die nationale selectie. Tijdens de WBC van 2013 maakte Bernadina nog wel deel uit van het Koninkrijksteam, maar van zijn nieuwe Koreaanse club kreeg de voormalig Major Leaguer geen toestemming om ook deel te nemen aan de vierde editie van de World Baseball Classic.

Kia Tigers speelt deze maand tijdens Spring Training nog een negental oefenwedstrijden. Het seizoen van de Korean Baseball Organization League (KBO) gaat vrijdag 31 maart officieel van start. Bernadina gaat met zijn Kia Tigers eerst voor twee wedstrijden in het Daegu Samsung Lions Park op bezoek bij Samsung Lions. Die wedstrijden brengt meteen Choi Hyoung-woo tegenover zijn voormalige ploeg. De afgelopen winter werd de cleanup hitter door Kia Tigers voor veel geld overgenomen van Samsung Lions. Hij werd daarmee de op één na beste betaalde speler in de KBO League. Het reguliere seizoen in Zuid-Korea duurt tot en met 17 september, waarna de Play-Offs van start gaan.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal