Didi Gregorius staat zaterdag tegenover zijn oude club.

Honkbal

Honkballers oefenen tegen Arizona Diamondbacks

Honkballers oefenen tegen Arizona Diamondbacks

Didi Gregorius staat zaterdag tegenover zijn oude club.

Didi Gregorius staat zaterdag tegenover zijn oude club.
Foto: © Henk Seppen

In de voorbereiding op de halve finales van de World Baseball Classic oefent het Nederlands Koninkrijksteam morgen tegen de hoofdmacht van Major League-organisatie Arizona Diamondbacks. Als pitcher voor de Amerikaanse club is Zack Greinke aangewezen. Hij wordt ook de startend pitcher voor Arizona Diamondbacks tijdens Opening Day.

Nadat het Nederlands Koninkrijksteam zich eerder deze week had geplaatst voor de tweede ronde, is Oranje gisteren in Arizona teruggekeerd. Vorige maand verbleef de ploeg van manager Hensley Meulens hier al zo’n twee weken in de voorbereiding op de World Baseball Classic. Voordat het Koninkrijksteam op zaterdag afreist naar Los Angeles voor de halve finales van de WBC, wordt eerst op die dag nog een oefenwedstrijd gespeeld tegen Arizona Diamondbacks. Het duel op het Salt River Fields in Talking Stick start zaterdag om 13.10 uur lokale tijd (zaterdag 21.10 Nederlandse tijd).

Zack Greinke is aangewezen als startend pitcher voor Arizona Diamondbacks. De 33-jarige veteraan speelde sinds 2004 voor Kansas City Royals, Milwaukee Brewers, Los Angeles Angels, Los Angeles Dodgers en Arizona Diamondbacks in totaal 390 wedstrijden in de Major League. Voor Oranje zal Rob Cordemans starten. Cordemans kwam voor het laatst in actie als starter tegen Israël in de laatste wedstrijd van de eerste ronde in Seoul.

Mexico

Tijdens de Cactus League van Spring Training kwam Greinke tot dusver nog maar in één wedstrijd in actie. Twee weken geleden gooide hij op vrijdag 3 maart als startend pitcher 1 2/3 innings tegen Los Angeles Dodgers. Op woensdag 8 maart was hij ook al startend pitcher in de wedstrijd tegen een andere deelnemer aan de World Baseball Classic. Toen stond hij in 2 2/3 inning zes hits en twee punten toe aan Mexico, maar werd hij uiteindelijk wel als winnaar uitgeroepen.

Greinke is door manager Torey Lovullo bovendien gekozen als startend pitcher als Arizona Diamondbacks op zondag 2 april tijdens Opening Day het seizoen opent. Dat gebeurt op eigen veld tegen het San Francisco Giants van Hensley Meulens.

Grapefruit League

Voor Didi Gregorius betekent deze wedstrijd dat hij tegenover zijn oude club komt te staan. In 2013 en 2014 speelde de in Amsterdam geboren honkballer 183 wedstrijden voor Arizona Diamondbacks in de Major League.

In de Grapefruit League speelde Arizona Diamondbacks de afgelopen weken negentien wedstrijden, waarvan er tien werden gewonnen. Daarmee staat de ploeg samen met Colorado Rockies in de stand van deze korte Spring Training-competitie op een gedeelde zevende en laatste plaats.

Oude bekenden

Eén van de spelers van Arizona Diamondbacks is binnenvelder Daniel Descalso. Hij nam in Phoenix voor Italië deel aan de World Baseball Classic. De Italianen werden vorige week al in de eerste ronde uitgeschakeld. Descalso keerde afgelopen woensdag bij zijn werkgever terug. Mogelijk komt Oranje ook twee oude bekenden tegen in de Israëlische spelers Jeremy Bleich en Zachary Borenstein, die beiden eveneens onder contract staan van Arizona Diamondbacks. Diamondback-spelers Reymond Fuentes (Puerto Rico), Paul Goldschmidt (Verenigde Staten) en Fernando Rodney (Dominicaanse Republiek) zijn nog wel actief tijdens de WBC.

Ook halve finalist Japan oefent dit weekeinde in Arizona. De nummer één van de wereld speelt zaterdag en zondag achtereenvolgens tegen Chicago Cubs en Los Angeles Dodgers. De Japanse honkballers beginnen in het Dodger Stadium in Los Angeles een dag later dan het Nederlands Koninkrijksteam aan de halve finales en hebben daardoor ruimte voor een extra oefenwedstrijd.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal