Honkbal

Puerto Rico is na winst op USA tegenstander Koninkrijksteam

Puerto Rico is na winst op USA tegenstander Koninkrijksteam

Puerto Rico is nog ongeslagen en versloeg vannacht Team USA om zich te plaatsen voor de halve finale (Foto: @WBCBaseball)

Puerto Rico verraste afgelopen week al vriend en vijand door revanche te nemen op de absolute titelfavoriet de Dominicaanse Republiek. De Dominicanen, die vier jaar eerder Puerto Rico versloegen in de finale van de World Baseball Classic, werden deze keer met 3-1 verslagen. Vandaag kon Puerto Rico zich bij winst op Team USA als eerste team uit Pool F plaatsen voor de halve finale.


Met de jonge Seth Lugo als starter nam Puerto Rico een snelle voorsprong. In de eerste inning zorgden zes honkslagen op rij voor een 4-0 voorsprong. Lugo moest een inning later toestaan dat de Amerikanen terugkrabbelden naar 4-1, maar schakelde daarna de op papier sterke slagploeg van de Amerikanen knap uit.

Homeruns van Adam Jones en Buster Posey brachten Amerika in de middle innings terug in de wedstrijd, maar in de zesde inning liepen de Puerto Ricanen uit naar 6-3 dankzij een gooifout van derde honkman Nolan Arenado, die opvallend genoeg tijdens deze WBC ook voor Puerto Rico uit had kunnen komen.

In de negende inning sloeg Brandon Crawford met twee uit nog een two-run triple en vormde hij zo het gelijkmakende punt op het derde honk, maar closer Edwin Diaz zorgde met een strikeout van Josh Harrison voor de laatste nul en dus de winst. Dankzij de overwinningen op Amerika en de Dominicaanse Republiek is Puerto Rico al zeker van groepswinst. Daarmee is de verliezend finalist van 2013 de tegenstander van Team Kingdom of the Netherlands in de eerste halve finale van dit jaar.

Die halve finale wordt gespeeld op 20 maart (21 maart 02.00u NL tijd). Voor het zover is, speelt het Koninkrijksteam op zaterdag eerst nog een oefenwedstrijd in Phoenix tegen de Arizona Diamondbacks. De pitching matchup mag er wezen: Zack Greinke vs. Rob Cordemans.

Direct na de wedstrijd vliegt het team naar Los Angeles, waar op zondag nog een laatste training afgewerkt zal worden in Dodger Stadium.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal