Virginie Anneveld slaat raak voor Western Magpies.

Profsoftbal

Anneveld verovert clubtitel in Nieuw-Zeeland

Anneveld verovert clubtitel in Nieuw-Zeeland

Virginie Anneveld slaat raak voor Western Magpies.

Virginie Anneveld slaat raak voor Western Magpies.
Foto: © Auckland Softball Association

International Virginie Anneveld heeft in Nieuw-Zeeland ongeslagen het clubkampioenschap gewonnen. Met Western Magpies werd vandaag in de finale van het New Zealand Open Women’s Clubs Championship in Howick (Auckland) de titel met een 3-2 overwinning geprolongeerd.

Het National Women’s Open Club Championship ging donderdag op het Meadowlands Reserve onder zeer goede weersomstandigheden van start. Voor het vierde jaar op rij wist Western Magpies zich tijdens het toernooi te plaatsen voor de finale. In de eindstrijd tegen Hutt Valley Dodgers bracht de 29-jarige Anneveld, die sinds 2008 deel uitmaakt van het Nederlands Koninkrijksteam, Western Magpies vandaag al in de eerste inning met een honkslag op voorsprong.

Western Magpies bleef in negen wedstrijden ongeslagen.

Western Magpies bleef in negen wedstrijden ongeslagen.
Foto: © Western Magpies Softball Club

Haar honkslag met lopers op het eerste en tweede honk werd gevolgd door een tweehonkslag van catcher Aaria Tawha. Dat bracht Western Magpies zelfs op een 3-0 voorsprong. Hutt Valley Dodgers antwoordde met twee punten in de tweede inning, maar wist het gat niet verder te dichten. Daarmee was prolongatie van de clubtitel voor het als eerste geplaatste Western Magpies een feit. Evenals een jaar geleden bleef het team ook deze editie ongeslagen. Ook vorig jaar maakte Anneveld deel uit van het kampioensteam van Western Magpies.

Meest Waardevolle Speelster

Western Magpies kwam in het finaleduel tot vier honkslagen. De slagploeg van Hutt Valley Dodgers produceerde zes hits. Als aangewezen slagvrouw sloeg Anneveld één honkslag in drie slagbeurten. In haar andere twee slagbeurten sneuvelde ze door een vangbal en een grondbal. Haar ploeggenote Jennifer Feret-Brear werd na de finale uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speelster van het toernooi.

Tijdens het New Zealand Open Women’s Clubs Championship werd door de toernooiwinaar achtereenvolgens gewonnen van Auckland Marist (4-1), Saints (3-0), Roosters (7-0), Papanui (9-0), Mt Albert Ramblers (1-0), Melville (9-0) en Te Aroha (8-1). In de strijd om de finale werd uit de andere poule ook Window Factory Howick verslagen: 4-0. Een jaar eerder stonden beide teams in de finale nog tegenover elkaar.

Tweede hoofdprijs

Voor Western Magpies was het de tweede hoofdprijs deze maand. Vorige week zaterdag werd al de titel geprolongeerd tijdens het Premier Women’s Auckland Fastpitch Championship. In de eindstrijd was Western Magpies met 2-1 te sterk voor Otahuhu. Ook tijdens dit duel op het Rosedale Park in Albany scoorde de ploeg van Anneveld alle punten in de eerste inning.

In de Nederlandse Golden League werd Anneveld in 2016 met Oolders Omaco Sparks Haarlem zowel landskampioen als Europees clubkampioen.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Profsoftbal