Honkbal

Koninkrijksteam zonder Didi Gregorius in halve finale

Koninkrijksteam zonder Didi Gregorius in halve finale

Helaas moet Team Kingdom of the Netherlands het in de halve finale stellen zonder Didi Gregorius (Foto: Henk Seppen)

Didi Gregorius heeft op zondagavond Team Kingdom of the Netherlands moeten verlaten met een schouderblessure aan zijn werparm. Hij is in Los Angeles gezien door een arts, maar in overleg met de New York Yankees, het team waarbij Gregorius onder contract staat, is besloten dat hij naar Tampa zou vertrekken voor verder onderzoek.

Het is een dreun voor het Koninkrijksteam dat vanavond de halve finale van de World Baseball Classic tegen het nog ongeslagen Puerto Rico. Gregorius, die over dertien dagen al aan het reguliere Major League seizoen zou beginnen met de Yankees, baalt ontzettend en hoopt uiteraard dat de blessure meevalt.

In de wedstrijd van vanavond (18.00u lokale tijd, 02.00u Nederlandse tijd) zal Hensley Meulens het dus moeten doen zonder zijn vaste aangewezen slagman van dit toernooi. Als startende werper voor het duel met Puerto Rico is Rick van den Hurk aangewezen. Eerder in dit toernooi versloeg hij al Zuid-Korea en startte hij de wedstrijd tegen Japan, die in verlenging verloren werd.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal