Honkbal

Rick van den Hurk startende werper in halve finale

Rick van den Hurk startende werper in halve finale

Rick van den Hurk is de startende werper voor Team Kingdom of the Netherlands tegen Puerto Rico in de halve finale van de WBC. (Foto: Henk Seppen)

Voor de halve finale van de World Baseball Classic is Rick van den Hurk door manager Hensley Meulens en pitching coach Bert Blyleven aangewezen als de startende werper voor Team Kingdom of the Netherlands. Hij zal het opnemen tegen de sterke slagploeg van Puerto Rico, met daarin onder meer Yadier Molina, Carlos Correa, Francisco Lindor en Carlos Beltran.
Het is voor Rick van den Hurk, die in het reguliere seizoen uitkomt voor de Fukuoka Softbank Hawks in Japan, de derde start tijdens de WBC. Hij opende het toernooi tegen Zuid-Korea en was in de tweede ronde de startende werper tegen Japan. Hij was daarin 1-0 met een ERA van 6.43, maar dat ERA wordt wat vertekend door een slechte inning tegen Japan. In vier innings weerhield hij de Zuid-Koreanen van scoren. De slechte inning tegen Japan kwam vooral door een 3-run homerun van Sho Nakata, die maar nipt over het hek in het linksveld verdween. In de rest van de wedstrijd wist hij de schade redelijk te beperken en gooide hij bovendien vier strikeouts.

Vandaag, in de halve finale, gaat Rick van den Hurk op zoek naar zijn tweede overwinning in de World Baseball Classic. Inclusief zijn twee starts in 2009 is ‘The Holland Hammer’ nu 1-1 met een ERA van 4.39. Hij is niet bang voor grote tegenstanders, want naast Zuid-Korea en Japan startte hij in 2009 ook al tegen de Dominicaanse Republiek en de Verenigde Staten.

Puerto Rico
Bij de Puerto Ricanen komt van den Hurk veel bekende mannen tegen in de lineup. Francisco Lindor, Carlos Correa en Javier Baez zijn drie van de grootste talenten in de MLB op het moment en voeg daarbij ervaren mannen als Yadier Molina en Carlos Beltran en je hebt een zeer potente line-up. Het zal dus niet gemakkelijk worden om de nog ongeslagen Puerto Ricanen te verslaan. De sleutel zal voor van den Hurk liggen in het uitschakelen van de twee eerstgenoemde Puerto Ricanen. Als Lindor en Correa van het honk gehouden kunnen worden, haalt de 31-jarige Brabander de angel uit de slagploeg. Daarnaast is het met het geweldige infield achter hem natuurlijk altijd goed om zoveel mogelijk grondballen op te geven.

Voor Puerto Rico start de relatief onbekende Jorge Lopez, die voor het laatst gooide op 12 maart tegen Mexico. In die wedstrijd in de eerste ronde kreeg hij in 4.1 innings slechts 1 punt tegen en gooide hij vijf keer drie slag. Acht dagen later neemt hij het nu op tegen het Koninkrijksteam, dat hem beter kent dan je zou verwachten. Lopez is nog geen grote naam in de Major League. Hij speelt voor de Brewers en schommelt daar tussen de MLB en Triple-A. In de Minors had hij tot vorig seizoen een vaste catcher: Shawn Zarraga. Er is dus veel kennis van zijn worpen beschikbaar.

Laten we hopen dat dit in het voordeel van Team Kingdom of the Netherlands uit zal pakken. De wedstrijd begint om 02.00u Nederlandse tijd en wordt live uitgezonden op Fox Sports NL. Op Radio 1 zal Andy Houtkamp vannacht in flitsen commentaar geven en uiteraard kun je de wedstrijd ook weer live volgen via de social media kanalen van de KNBSB:
Facebook: KNBSB Nieuws
Twitter: @KNBSB
Instagram: @honkbalnl

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal