Sherman Lacrus in actie voor Hickory Crawdads.

Honkbal

Sherman Lacrus weg bij Texas Rangers

Sherman Lacrus weg bij Texas Rangers

Sherman Lacrus in actie voor Hickory Crawdads.

Sherman Lacrus in actie voor Hickory Crawdads.
Foto: © Tracy Proffitt

De Amerikaanse proforganisatie Texas Rangers heeft het contract met catcher Sherman Lacrus ontbonden. De 23-jarige honkballer van Curaçao speelde sinds 2013 in de Minor League voor de club uit Texas. Lacrus werd deze week met dertien andere spelers, waaronder de Cubaanse buitenvelder Alexeis Bell, door Texas Rangers aan de kant gezet.

Lacrus kwam bij Texas Rangers in beeld na zijn goede prestaties voor Western Oklahoma State College, de school waar hij een uitnodiging voor ontving na bemiddeling door international Andrelton Simmons. Tijdens de drafts van Major League Baseball werd hij in 2013 in de 27e ronde door Texas Rangers gekozen. Eerder jaar eerder had ook New York Yankees al een optie op de honkballer uit Curaçao genomen, maar toen gaf Lacrus zijn studie nog de voorkeur.

Nadat Lacrus zijn profcarrière in 2013 was gestart in de Dominicaanse zomercompetitie, werd hij een jaar later omgeschoold van buitenvelder tot catcher. Dat pakte goed uit, want in 2015 kreeg Lacrus al de kans om te debuteren voor Frisco RoughRiders. Hij speelde uiteindelijk drie wedstrijden voor dit Double A-team in de Texas League. Eerder in het seizoen werd Lacrus tijdens Spring Training al opgeroepen voor de hoofdmacht en maakte hij als back-up catcher deel uit van het Triple A-team Round Rock Express.

Afgelopen seizoen speelde Lacrus 55 wedstrijden voor Hickory Crawdads in de Class A South Atlantic League. Voor dit team sloeg de catcher 39 honkslagen (.231), waaronder twee homeruns. Dat bleek uiteindelijk niet voldoende om Texas Rangers te overtuigen om hem nog een vijfde jaar aan te houden. Zijn drie jaar jongere broer Shair Lacrus staat momenteel onder contract bij Boston Red Sox, de club waarvoor hij de afgelopen drie seizoenen als pitcher uit kwam in de Dominicaanse zomercompetitie. Shair Lacrus tekende een half jaar na Sherman Lacrus een profcontract.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal