Honkbal

Arubaanse pitcher naar Saarlouis Hornets

Arubaanse pitcher naar Saarlouis Hornets

De 22-jarige Wally Vrolijk maakt aankomend seizoen zijn debuut in de Duitse Bundesliga. De voormalig Arubaanse profhonkballer heeft een overeenkomst bereikt met promovendus Saarlouis Hornets. De afgelopen twee jaar speelde Vrolijk in de Dominicaanse profcompetitie.

Vrolijk wordt voor zijn nieuwe Duitse club inzetbaar als zowel pitcher en aangewezen slagman. Hij is niet de eerste voormalig Arubaanse profhonkballer in de Duitse Bundesliga. Afgelopen seizoen speelde pitcher Abraham Taveras voor Mannheim Tornados. Taveras kwam voor Texas Rangers twee seizoenen uit in de Dominican Summer League.

Ook Vrolijk speelde twee seizoenen in deze profcompetitie. In februari 2015 tekende hij een profcontract voor Los Angeles Dodgers, waarna hij drie maanden later debuteerde voor DSL Dodgers. Vrolijk gooide in 2015 de Dominicaanse zomercompetitie uiteindelijk achttien wedstrijden waarin hij vijftien verdiende punten toestond (6.04) en 25 keer drie slag gooide in 22 1/3 inning.

Schorsing

Na afloop van het seizoen werd hij in september door zijn werkgever aan de kant gezet. Ruim acht maanden later werd Vrolijk als free-agent opgepikt door Baltimore Orioles, die hem eveneens stalde in de Dominicaanse Republiek. Nu kwam hij in de Dominicaanse profcompetitie tot twaalf keer drie slag in 20 2/3 innings en stond hij in tien wedstrijden zeven verdiende punten toe (3.05).

In juli 2016 werd hem door Major League Baseball een schorsing opgelegd van 50 wedstrijden in verband met het gebruik van het stimulerende middel Methylhexanamine. Sindsdien speelde hij niet meer in de Minor League en werd door Baltimore Orioles afgelopen november zijn contract ontbonden.

Promotie

Saarlouis Hornets, de nieuwe club van Vrolijk, speelde tussen 2001 en 2010 in de Duitse Bundesliga, voordat de club zich om financiële redenen voor aanvang van het seizoen 2011 moest terugtrekken. Afgelopen seizoen verdiende de club vanuit de 2. Bundesliga opnieuw promotie naar het hoogste niveau, waardoor Saarlouis Hornets in 2017 terugkeert in de 1. Bundesliga Süd.

Eerder versterkte de club zich ook al met de Venezolaanse catcher Carlos David Figueredo, die overkomt uit de Italian Baseball League. Ook werd de voormalige Dominicaanse profpitcher Willy Lebron Perez aan de selectie toegevoegd.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal