Softbal

Bodegom: “Wij gaan gewoon weer voor promotie strijden”

Bodegom: “Wij gaan gewoon weer voor promotie strijden”

Michelle van Bodegom in actie tijdens de Indoor Cup (Foto: Onbekend)

Michelle van Bodegom speelde in seizoen 2016 met Twins in de Golden League. Het avontuur van de promovendus liep anders dan gepland. Twins eindigde op de voorlaatste plaats en waren daardoor gedwongen via de promotie/degradatiewedstrijden lijfsbehoud veilig te stellen. Roef! bleek in de beslissende confrontatie te sterk en daarmee degradeerde Twins naar de Silver League. Met Softbalsite.com blikte Michelle van Bodegom terug en voorruit. 

Hoe heb jij persoonlijk seizoen 2016 ervaren bij de Twins?

“Met gemengde gevoelens. Persoonlijk had ik er meer van verwacht. We begonnen het seizoen heel goed en sterk, maar dit werd met de week minder. Uiteraard ben ik wel blij dat ik de stap naar de Golden League heb gemaakt. Hier heb ik enorm veel van geleerd. Helaas bleek ons team niet sterk genoeg om in de Golden League te blijven. Ik denk dat als we onderling iets meer een team waren, dat wij zeker in de Golden League hadden gebleven.”

2017, een nieuw seizoen met nieuwe kansen. Uiteindelijk heb je besloten bij Twins te blijven.

“Het was voor mij een lastige keuze omdat ik nog niet wist wat er allemaal ging gebeuren binnen het team. Wie zouden er blijven en wie gingen er weg? Ik werd benaderd door een team uit de Golden Leaque en heb daar een gesprek mee gehad. Ook met Twins (Jeroen en Diana) heb ik nog een uitgebreid gesprek gehad. Beide gesprekken voelde goed en ze boden mooie dingen aan, maar heb uiteindelijk toch weer voor Twins gekozen. Dat voelde gewoon beter.”

Wat zijn jouw persoonlijke ambities en doelstellingen?

“Ik wil weer plezier in de sport krijgen. Vorig jaar merkte ik dat het plezier met de week minder werd en dat is toch doodzonde als je er zoveel tijd en moeite in steekt. Ik wil dat we een goed en gezellig team worden, onderling geen gezeur gewoon 1 team 1 taak. En ik wil het slaan weer helemaal oppakken. Afgelopen seizoen is dat een beetje weggezakt. Zelfs zo erg dat ik het liefst niet eens meer wilde slaan. Maar ik heb alle vertrouwen in dit seizoen en we gaan er keihard voor. Het doel? Wij gaan gewoon weer voor promotie strijden!”

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal