Britt Vonk was aanvallend opnieuw van grote waarde.

Golden League

Een portret van Britt Vonk

Een portret van Britt Vonk

Britt Vonk was aanvallend opnieuw van grote waarde.

Britt Vonk in actie voor de nationale selectie
Foto: © Rob Jelsma

In de nieuwe editie van SoftbalDino het volledige artikel ‘Een portret van Britt Vonk’. SoftbalDino komt uit begin april.

Hoe heb jij het WK in Canada ervaren en de behaalde historische 4e plek?

Pff f, waar moet ik beginnen! Het was echt ongelofelijk! We begonnen met het team in Oklahoma om een oefentoernooi te spelen als voorbereiding tot het WK en om eerlijk te zijn ging ons dat erg moeizaam af. We merkten dat we heel erg aan elkaar moesten wennen en dat we nog niet helemaal in de wedstrijd fl ow zaten. Maar na enkele wedstrijden begon dat steeds meer te komen. Wanneer ik terug kijk naar het WK, hetgeen wat ik als beste heb ervaren is de enorme groei die we als team zijnde hebben gemaakt vanaf de eerste dag in Oklahoma tot de laatste wedstrijd tegen het Canadese team voor de 3/4e plek. Een emotie die je creëert met z’n allen, het volste vertrouwen in elkaar, een gevoel dat je alles en iedereen aan kan! Dat was geweldig om te zien.

Daarnaast was het voor mij persoonlijk ook een bijzondere ervaring omdat ik een andere rol had vergeleken met voorgaande toernooien. Voor me gevoel was ik altijd de jongste speelster van het team, maar ik word ook een dagje ouder! Ik behoor nu tot een van de ervaren speelsters en dat realiseerde ik mij enorm afgelopen zomer. We waren met een erg jonge talentvolle groep, waarbij het voor een veel meiden hun eerste WK was op het hoogste niveau. Ik kon mezelf terug vinden in die meiden toen ik de spanning en zenuwen in hun ogen zag elke keer we het veld op kwamen. Mijn doel was daarom niet alleen om de beste individuele en team prestatie neer te zetten, maar ook om teamgenoten te begeleiden om het beste uit zichzelf te halen.

Hoe ziet het softbalprogramma voor jou eruit dit seizoen?

Ik vertrek in maart naar Bollate (Italië) om daar het begin van de Italiaanse competitie mee te draaien. De laatste week van mei vlieg ik naar Houston (Texas) om mijn 2e seizoen bij de Scrap Yard Dawgs te spelen. Eind juni zal ik terug vliegen naar Nederland om het EK in Italië te winnen 😉 Daarnaast zal ik na mijn seizoen in Amerika nog de play-offs mee spelen met het team in Bollate.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League