Jurickson Profar kon bij Texas Rangers toch gewoon starten als korte stop.

Honkbal

Simmons vs Profar na terugkeer bij Spring Training

Simmons vs Profar na terugkeer bij Spring Training

Jurickson Profar kon bij Texas Rangers toch gewoon starten als korte stop.

Jurickson Profar kon bij Texas Rangers toch gewoon starten als korte stop.
Foto: © Henk Seppen

De Major Leaguers uit het Nederlands Koninkrijksteam hebben daags na de succesvol verlopen World Baseball Classic de draad alweer opgepakt bij hun eigen profclub. Internationals Andrelton Simmons en Jurickson Profar stonden gisteren bij hun rentree zelfs direct tegenover elkaar in het veld.

Veel tijd om bij te komen van de internationale avonturen hadden de spelers uit het Nederlands Koninkrijk niet. Enkele uren na de verloren halve finale tegen Puerto Rico wachtte hun al de reis terug naar het Spring Trainingskamp van hun profclub. En terwijl de honkballers van de Verenigde Staten en Puerto Rico tegenover elkaar stonden in de finale van de World Baseball Classic, hervatten de internationals van het Koninkrijksteam hun voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Jonathan Schoop bleef bij Baltimore Orioles vooralsnog aan de kant, maar Andrelton Simmons (Los Angeles Angels) en Jurickson Profar (Texas Rangers) maakten al wel hun rentree. Zij meldden zich gisteren bij hun profclub en konden al direct diezelfde dag in het Tempe Diablo Stadium in Arizona aantreden voor de onderlinge wedstrijd tussen de clubs uit Los Angeles en Texas.

Korte stop

Simmons startte de wedstrijd als korte stop en sloeg in zijn eerste van twee slagbeurten meteen een honkslag. Na zijn zeer goed verlopen test als buitenvelder bij het Nederlands Koninkrijksteam mocht ook Jurickson Profar gisteren toch gewoon plaats nemen op de positie van korte stop. Profar kreeg drie strikeouts, maar sloeg in de tweede inning met een opofferingsslag wel het vierde punt voor zijn ploeg binnen. Uiteindelijk won Texas Rangers het duel met 4-7.

Voor Profar was het nog maar zijn derde wedstrijd tijdens Spring Training. Voor Simmons was het zijn vierde. De twee internationals kwamen allebei op 27 februari voor het laatst in actie tijdens Spring Training. Hierna meldden zij zich bij het Koninkrijksteam voor de reis naar Zuid-Korea.

Vertrouwde positie

Vandaag hervatte ook Xander Bogaerts zijn Spring Training. De derde honkman van Oranje mocht voor Boston Red Sox weer plaats nemen op zijn vertrouwde positie van korte stop. In de wedstrijd tegen Pittsburgh Pirates sloeg de Arubaan één honkslag en scoorde hij één van de vijf punten voor zijn ploeg in de eerste inning.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal