Golden League

SoftbalDino presenteert selecties Golden League

SoftbalDino presenteert selecties Golden League

De selectie van debutant Roef!
Foto: R. Merkx

Begin april verschijnt de nieuwste editie van SoftbalDino met daarin uitgebreid aandacht voor de selecties uitkomend in de Golden League. Op Softbalsite.com leest u een klein voorproefje.

Waar zien jullie de grootste uitdaging voor het aankomende seizoen?

Peter van Dalen (Sparks): 
Om de meiden van het Nederlands team te laten genieten van het softbal zonder dat ze te veel belast worden door al die trainingen. Er zal voldoende arbeid rust verhouding ingebouwd moeten worden.

Jeroen Sweers (Roef!): 
De golden league is een kleine competitie. Hierdoor is er weinig ruimte om te groeien en te wennen aan de competitie en tegenstander. Je moet er vanaf het eerste jaar staan. Leuke uitdaging, maar één die we niet uit de weg gaan.

Norman Ames (DSS): 
Onze uitdagingen ligt er in om op het juiste moment te pieken.

Stanley Donney (Olympia Haarlem): 
De zoektocht om alle meiden tevreden te houden. Er kunnen er maar 9 spelen in een wedstrijd en de concurrentie om te spelen zal dit jaar zwaarder zijn. Ook zal er goede balans gezocht moeten worden naar werk, studie, privé-leven en softbal om ze fris te houden. Mijn grootste uitdaging zal zijn om te begrijpen hoe ze in hun vel zitten, elke week weer.

Nick Braakman (Terrasvogels): 
Het seizoen is lang en wordt binnen een korte periode beslist. De uitdaging zit hem erin om het gehele jaar op een goed niveau te presteren en vanuit daar te pieken op de Europa Cup en de Play-Offs in Nederland.

Saskia Kosterink (TTH): 
Onze grootste uitdaging ligt niet zozeer binnen de Golden League maar het Junioren WK in Clearwater in juli. We hebben een vrij korte periode om de meiden klaar te stomen voor dit toernooi. Het meespelen in de Golden League gaat ons hierbij zeker helpen om te zien waar we aan moeten werken. Maar ook om de meiden een idee te geven wat we straks tijdens het WK qua niveau tegen gaan komen en ze daar aan te laten wennen.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League