Jair Jurrjens gooide tijdens de WBC drie wedstrijden voor het Koninkrijksteam

Honkbal

Jair Jurrjens naar Los Angeles Dodgers

Jair Jurrjens naar Los Angeles Dodgers

Jair Jurrjens gooide tijdens de WBC drie wedstrijden voor het Koninkrijksteam

Jair Jurrjens gooide tijdens de WBC drie wedstrijden voor het Koninkrijksteam.
Foto: © Henk Seppen

Het uitstekende optreden van Jair Jurrjens afgelopen weken tijdens de vierde editie van de World Baseball Classic heeft de pitcher uit het Nederlands Koninkrijksteam een profcontract opgeleverd bij Los Angeles Dodgers. De 31-jarige pitcher van Oranje meldt zich dinsdag op het Spring Training-complex van zijn nieuwe werkgever op Camelback Ranch in Glendale (Arizona).

Verschillende spelers uit het Nederlands Koninkrijksteam, en zelfs ook manager Hensley Meulens, gebruikten de vierde editie van de World Baseball Classic om zich in de kijker te spelen bij clubs uit de Major League. Voor pitcher Jair Jurrjens heeft dat al binnen een week na afloop van het toernooi succes opgeleverd. Zo’n vier dagen na de uitschakeling van het Nederlands Koninkrijksteam heeft de pitcher van Curaçao een profcontract aangeboden gekregen van Los Angeles Dodgers.

Jurrjens kwam tijdens de World Baseball Classic in drie wedstrijden uit voor Oranje. Hij gooide op één pitcher na de meeste innings tijdens het toernooi. De voormalig Major League All Star was de startend pitcher in de gewonnen wedstrijden tegen Taiwan en Israël en gooide bovendien 2 1/3 puntloze innings in de wedstrijd uit de halve finale tegen Puerto Rico. Uiteindelijk kwam de Curaçaose pitcher tot één overwinning en een verdiende puntengemiddelde van 2.38.

Aanbieding

In zijn 11 1/3 inning gooide Jurrjens negen keer drie slag, vier keer vier wijd en stond hij twaalf honkslagen en drie verdiende punten toe. Twee van die punten moest hij in zijn eerste wedstrijd op de WBC toestaan aan de slagploeg van Taiwan. Het was de eerste wedstrijd op de World Baseball Classic voor Jurrjens sinds 2006.

De 31-jarige Jurrjens verdiende al eens eerder een profcontract naar aanleiding van zijn prestaties voor Oranje. Na zijn sterke optreden in dienst van het Nederlands Koninkrijksteam tijdens de Premier12 in november 2015, ontving de pitcher een aanbieding van  Uni-President 7-Eleven Lions. Uiteindelijk gooide Jurrjens voor deze Taiwanese profclub vorig seizoen zeventien wedstrijden in de Chinese Professional Baseball League.

Try-out

Al voor de start van de WBC ontving Jurrjens een uitnodiging voor een try-out bij Kansas City Royals. In het Surprise Stadion in Arizona gooide Jurrjens op 11 februari een sessie voor een aantal officials van de winnaar van de 2015 World Series. Tijdens de World Baseball Classic kwam er ook interesse van andere clubs uit de Major League.

Jurrjens gooide tussen 2007 en 2014 in totaal 130 wedstrijden in de Major League voor Atlanta Braves, Balimore Orioles en Colorado Rockies. Zijn laatste wedstrijd in de Amerikaanse profcompetitie gooide hij op 18 augustus 2015 voor het Triple A-team Albuquerque Isotopes (Colorado Rockies).  Het is zeer waarschijnlijk dat de pitcher van Curaçao bij Los Angeles Dodgers in de Minor League start. Als hij de kans krijgt om voor het eerst sinds 2014 zijn rentree te maken in de Major League, dan wordt Jurrjens ploeggenoot van Kenley Jansen.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal