Curtney Doran aan slag voor Curaçao tijdens het WPT in 2015.

Honkbal

Voorselectie Curaçao voor WPT bekendgemaakt

Voorselectie Curaçao voor WPT bekendgemaakt

Curtney Doran aan slag voor Curaçao tijdens het WPT in 2015.

Curtney Doran aan slag voor Curaçao tijdens het WPT in 2015.
Foto: © Rob Jelsma

Manager Raymond van Gurp heeft de voorselectie van Curaçao bekendgemaakt, waarmee hij zich gaat voorbereiden op de zestiende editie van het World Port Tournament. Met een groep van 42 spelers gaat Van Gurp de komende maanden twee keer per week trainen. Hofleverancier is Sta. Maria Pirates, de club waarvoor Van Gurp tijdens het aankomende seizoen ook de manager is.

Voor de vierde keer op rij keert de nationale ploeg van Curaçao deze zomer terug op het World Port Tournament. De afgelopen drie edities eindigde de ploeg op een vierde (2011 en 2013) en derde (2015) plaats. Tijdens de zestiende editie, die van 1 tot en met 9 juli in Rotterdam wordt gehouden, opent Curaçao het toernooi met een wedstrijd tegen Cuba.

De selectie van Curaçao wordt samengesteld op basis van de voorselectie, die de komende weken de voorbereiding start. De eerste centrale training wordt maandag 27 maart gehouden in het Tio Dauo Ballpark. Hierna volgen elke week trainingen op maandag en woensdag.

Designated Pitcher Pool

Eén van de spelers uit de voorselectie is pitcher Ruderly Manuel. De speler van Wildcats maakte deel uit van de Designated Pitcher Pool van het Nederlands Koninkrijksteam voor de recent gehouden World Baseball Classic. Pitcher Jonathan Balentina nam met Oranje zelfs deel aan de WBC van 2013.

In de voorselectie ontbreekt Kelvin Silvania. Hij werd in 2015 met negen honkslagen (.450) de beste slagman bij de Curaçaose ploeg. Wel zijn in de voorselectie opnieuw een groot aantal voormalig profhonkballers opgenomen, waaronder Ulrich Snijders, Raywendly van Gurp, Alexander Rodriquez, Jonathan Martijn en Roderick Bernadina.

All Star Game

In totaal zijn zestien spelers opgeroepen van Sta. Maria Pirates, vorig jaar de verliezend finalist in de competitie van Curaçao. De Curaçaose kampioen Wildcats levert twaalf spelers, terwijl Sta. Rosa Indians en Royal Scorpions elk door zeven spelers worden vertegenwoordigd.

De competitie op Curaçao gaat op zaterdag 8 april van start en wordt tussen 19 juni en 17 juli onderbroken voor het World Port Tournament en de All Star Game tussen Pariba en Parbou op zaterdag 15 juli. De Play-Offs gaan op zaterdag 29 juli van start, waarna de best-of-seven van de finale op maandag 14 augustus begint.

Voorselectie Curaçao

Pitchers (16):
Ruderly Manuel (Wild Cats)
Sidney Antonia (Wild Cats)
Carrol Servania (Wild Cats)
Kennimar Martina (Wild Cats)
Rodienne Albertus (Sta. Maria Pirates)
Sherwenne Antersijn (Sta. Maria Pirates)
Jonathan Balentina (Sta. Maria Pirates)
Claysandy Henriquez (Sta. Maria Pirates)
Johan Rifaela (Sta. Maria Pirates)
Shurandy Valeriano (Sta. Maria Pirates)
Jacques Sambo (Sta. Maria Pirates)
Ramses Jamanika (Sta. Rosa Indians)
Hershelon Juliana (Sta. Rosa Indians)
Raydel Isabella (Royal Scorpions)
Gavenee Virginie (Royal Scorpions)
Evenon Martis (Sta. Maria Pirates)

Catchers (5):
Ulrich Snijders (Sta. Maria Pirates)
Reangelo Beaumont (Wild Cats)
Sevard Seferina (Sta. Maria Pirates)
Ildion  Martina (Sta.Rosa Indians)
Issachar  Pereira (Royal Scorpions)

Binnenvelders (12):
Shurendell  Mujica (Wild Cats)
Raywendly van Gurp (Wild Cats)
Johannes Gregorius (Sta. Maria Pirates)
Jurgen Statie (Sta. Maria Pirates)
Rudmaicheal Brandao (Sta. Rosa Indians)
Sorick Liberia (Sta. Rosa Indians)
Ryan Ilario (Royal Scorpions)
Bertrand Peters (Sta. Rosa Indians)
Alexander Rodriquez (Sta. Maria Pirates)
Edinho Meyer (Royal Scorpions)
Andley Simmons (Royal Scorpions)
Hendrik Jehgveni (Wild Cats)

Buitenvelders (9):
Raysheron Michel (Wild Cats)
Reyhan Fecunda (Wild Cats)
Rojean Cleofa (Wild Cats)
Levi Carolus (Wild Cats)
Dennis Gustina (Sta. Maria Pirates)
Luis Veloz (Sta. Maria Pirates)
Jonathan Martijn (Sta. Maria Pirates)
Curtney Doran (Sta. Maria Pirates)
Roderick Bernadina (Royal Scorpions)

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal