Honkbal

Debuut Nederland bij PONY League Europe

Debuut Nederland bij PONY League Europe

 

Lew Hays PONY Field
Foto: PONY

Voor het eerst in de geschiedenis neemt Nederland deel aan de PONY League. De PONY League is een soortgelijk toernooi als Little League en kent ook internationale toernooien, regionale toernooien in Amerika en een grootschalig eindevent in Amerika. Het Europese kampioenschap wordt in 2017 georganiseerd in Praag (Tsjechië) van 13 tot en met 16 april en kent een drietal leeftijdscategorieën: Pony (U14), Colt (U16) en Colt Softball (U16). Nederland neemt dit jaar deel aan de twee honkbalcategorieën.

In beide leeftijdscategorieën doen 16 teams mee uit verschillende landen: Polen, Tsjechië, Kroatië, Frankrijk, Oostenrijk, Rusland, UK, Litouwen, Oekraïne, Moldavië, België, Servië, Wit Rusland, Spanje en Zwitserland. De winnaars van beide categorieën mogen (grotendeels) op kosten van de organisatie deelnemen aan de World Series Pony League in Amerika. Onder 14 speelt de World Series in Washington, Pennsylvania en Onder 16 in Lafayette, Indiana. Deze World Series worden in augustus georganiseerd.

Nederland neemt in U14 en U16 deel met drie teams. De teams bestaan uit spelers van de verschillende honkbalacademies in Nederland. Doel hiervan is om zoveel mogelijk spelers een kans te geven internationale ervaring op te doen. Daarbij kunnen ze hiermee ook proeven hoe het is om een prof te zijn; samen reizen, weg van ouders, andere eetgewoonten, Tevens is het toernooi voor de spelers een mogelijkheid om zich (weer) in de kijker te spelen voor de nationale selecties en talentprogramma’s. Een mooie gelegenheid voor de academies en de KNBSB om 120 spelers aan het werk te zien.

Coachingstaf staat onder leiding van Martijn Nijhoff. De coaches zijn:

Flying Dutch (U16) – Michael Duursma, Martijn Riphagen
Dutch Destroyers (U16) – Roy Netten, Rik Geestman
Holland Hammers (U16) – Ryan Miner, Niels de Lugt
Orange Lions (U14) – Peter Herkemij, Roy Selterijch
Dutch Dynamites (U14) – Joep van Els, Devano Pieter
Holland Sluggers (U14) – Coen Merkx, Adrian Anthony

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal