Honkbal

MLB Report: Opening Day!

MLB Report: Opening Day!


Marco Post schrijft voor SportAmerika en houdt wekelijks de prestaties van de helden uit ons Koninkrijk in de Major League Baseball in de gaten. In deze terugkerende reeks somt hij statistieken en highlights van onze helden op en bespreekt hij het laatste nieuws rondom de toppers in de MLB, zoals bijvoorbeeld geruchten over transacties (trades en contracten) en blessurenieuws.

Opening Day (zondag 2 april 2017)

Bogaerts

Xander Bogaerts voelt zich meer dan ooit thuis op de shortstop-positie voor de Boston Red Sox. Waar de World Baseball Classic niet goed voor is. Bogaerts won afgelopen seizoen een Silver Slugger Award en doorbrak voor het eerst in zijn loopbaan de grens van 20 homeruns en 100 gescoorde runs. In Spring Training ging hij 8-uit-25 met één solo homerun. De Red Sox nemen het vanavond in Fenway Park om 20:05 uur Nederlandse tijd op tegen de Pittsburgh Pirates.

Update: Bogaerts opende het seizoen maandagavond met twee honkslagen in vier beurten en zijn Red Sox versloegen de Pirates met 5-3.

Knipsel De kop is eraf voor de New York Yankees. Een 7-3 nederlaag op bezoek bij de Tampa Bay Rays. Zonder Didi Gregorius op de shortstop-positie. Tijdens de World Baseball Classic liep Gregorius een schouderblessure op en de verwachting is dat hij pas in de maand mei terugkeert op het veld voor de Bronx Bombers. Simmons Het defensieve anker van de Los Angeles Angels. Andrelton Simmons redde vorig seizoen 18 runs voor zijn ploeg met enkele fantastische vangballen. Aanvallend hoef je weinig van Simmons te verwachten, al sloot hij het seizoen 2016 wél af met een .281 slaggemiddelde en een career low 7.9 strikeout percentage. De Los Angeles Angels spelen in de nacht van maandag op dinsdag (04:05 uur) tegen de Oakland A’s.

Update: Simmons sloeg maandag 1-3 met een walk en een strikeout in zijn eerste wedstrijd. De Angels verloren hun openingswedstrijd met 4-2 van de Athletics.Schoop

Jonathan Schoop was afgelopen seizoen goed voor 25 homeruns en 82 binnengeslagen punten (persoonlijke records). Dat hij een 3.0 walk percentage heeft in zijn Major League-loopbaan neemt hij voor lief. Pure kracht is waar het om draait. In Spring Training wist de tweede honkman van de Baltimore Orioles vier ballen de hekken over te slaan. Met de vorm zit het dus wel goed. Schoop en de O’s nemen het vanavond om 21:05 uur Nederlandse tijd op tegen de Toronto Blue Jays.

Update: Schoop ging 0-4, maar zijn Orioles versloegen de Blue Jays maandag met 3-2 dankzij een walk-off homerun van Mark Trumbo in de elfde inning.

Profar

Veelzijdig is die Jurickson Profar toch. Alleen nog pitcher, catcher en rechtsveld afvinken en hij kan zeggen dat hij op alle posities heeft gespeeld voor de Texas Rangers. En dat is nou net het probleem van Profar. Op het tweede honk en shortstop komt hij voorlopig niet aan de bak door Rougned Odor en Elvin Andrus. De verwachting is dat Profar vooral in het outfield gaat spelen. Gelukkig heeft hij in Andruw Jones een goede leermeester gehad. De Rangers openen het seizoen om 01:05 uur (Nederlandse tijd) in eigen huis tegen de Cleveland Indians. Wel scherp blijven:

Update: Profar stond op Opening Night in de basis bij zijn Texas Rangers. Als linksvelder kwam hij helaas niet tot een honkslag in zijn eerste vier slagbeurten.Jansen

Slechts negen pitches had Kenley Jansen in de World Baseball Classic nodig om te laten zien dat er voor slagmannen in 2017 weinig te halen valt. De Los Angeles Dodgers spelen om 22:10 uur Nederlandse tijd tegen de San Diego Padres.

Update: De San Diego Padres werden met 14-3 afgeslacht door de Dodgers. Een dagje rust nog dus voor closer Kenley Jansen.

* slashline (slaggemiddelde, on-base percentage, slugging percentage), wRC+ (Weighted Runs Created Plus), DRS (Defensive Runs Saved), FIP (Fielding Independent Pitching), K/9 (Strikeouts Per 9 Innings).

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal