Rachid Engelhardt aan slag voor DSL Orioles.

HB Hoofdklasse

Engelhardt voor HCAW terug in de hoofdklasse

Engelhardt voor HCAW terug in de hoofdklasse

Rachid Engelhardt aan slag voor DSL Orioles.

Rachid Engelhardt aan slag voor DSL Orioles.
Foto: © Bryan Green

De linkshandige buitenvelder Rachid Engelhardt keert deze maand voor het Bussumse HCAW terug in de hoofdklasse. De 21-jarige voormalig profhonkballer speelde de afgelopen drie seizoenen in de proforganisatie van Baltimore Orioles.

Rachid Engelhardt speelde zijn laatste wedstrijd in de hoofdklasse op 8 september 2013, toen hij met Corendon Kinheim het seizoen afsloot met een 3-8 overwinning in de Play-Offs op de latere kampioen DOOR Neptunus. Voor de Haarlemse ploeg sloeg hij in dat seizoen 26 honkslagen (.306) in de reguliere competitie met zestien binnengeslagen punten in 26 wedstrijden.

Na afloop van dat seizoen tekende de buitenvelder een contract voor Baltimore Orioles. Voor die proforganisatie speelde hij de afgelopen drie seizoenen 128 wedstrijden in de Dominicaanse zomercompetitie. Daarin kwam de jongere broer van oud-international Bryan Engelhardt tot 95 honkslagen (.235) met vier homeruns.

Charles Urbanus Sr. Toernooi

Vorig jaar was hij met onder meer een slaggemiddelde van .259, twee homeruns, vier tweehonkslagen en negentien gescoorde punten één van de belangrijkste aanvallende krachten uit het satellietteam van Baltimore Orioles in de Dominicaanse Republiek.

Onlangs besloot Baltimore Orioles het contract met de 21-jarige Engelhardt te ontbinden, waarna hij besloot zich weer te voegen bij de selectie van HCAW. Voor deze club maakte hij in 2011 op vijftienjarige leeftijd zijn debuut in de hoofdklasse, waarna hij in 2012 en 2013 samen met Bryan Engelhardt speelde voor het Haarlemse Kinheim.. De Bussumse club HCAW neemt dit weekeinde deel aan de 35e editie van het eigen In Memoriam Charles Urbanus Sr. Toernooi.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse