Shawn Zarraga heeft onderdak gevonden bij één van de clubs uit de American Association.

Honkbal

Shawn Zarraga naar Cleburne Railroaders

Shawn Zarraga naar Cleburne Railroaders

Shawn Zarraga heeft onderdak gevonden bij één van de clubs uit de American Association.

Shawn Zarraga heeft onderdak gevonden bij één van de clubs uit de American Association.
Foto: © Henk Seppen

Shawn Zarraga vervolgt zijn carrière voor Cleburne Railroaders, één van de clubs uit de onafhankelijke profcompetitie American Association. De Arubaanse catcher, die vorige maand met het Nederlands Koninkrijksteam nog uitkwam tijdens de World Baseball Classic, werd eerder deze maand ontslagen door Cincinnati Reds.

Nadat Shawn Zarraga eerder al onder contract had gestaan van Milwaukee Brewers (2007-2014) en Los Angeles Dodgers (2015-2016) accepteerde hij afgelopen december een aanbod om te gaan spelen voor Cincinnati Reds. Die club beëindigde vorige week echter al weer de overeenkomst. Nog voordat het seizoen was begonnen.

Voor de hoofdmacht van Cincinnati Reds speelde Zarraga in februari als non-roster invitee tijdens Spring Training van Major League Baseball drie wedstrijden mee. Na zijn terugkeer van zijn deelname aan de World Baseball Classic werd de catcher toegewezen aan het Minor League trainingskamp. Hierna bleek de 28-jarige Arubaan al snel overbodig te zijn geworden voor de Amerikaanse profclub uit Cincinnati.

Debuut

Lang op een nieuwe aanbieding hoefde Zarraga niet te wachten. Vandaag tekende hij een overeenkomst voor Cleburne Railroaders. De profclub uit Texas maakt dit seizoen zijn debuut in de American Association of Independent Professional Baseball. Bij de selectie van manager Gabe Suarez wordt Zarraga één van de veteranen. Eén van de andere oudgedienden is voormalig Major League-pitcher Winston Abreu.

Cleburne Railroaders start het nieuwe seizoen vanaf donderdag 18 mei met een serie van vier thuiswedstrijden tegen Winnipeg Goldeyes. Vanaf donderdag 25 mei gaat de ploeg voor vier duels op bezoek bij het Lincoln Saltdogs van zijn Koninkrijk-ploeggenoten Curt Smith, Randolph Oduber, Dashenko Ricardo en Chris Garia.

World Baseball Classic

Tijdens de vorige maand gehouden World Baseball Classic kwam Zarraga in drie van de zeven wedstrijden uit voor het Nederlands Koninkrijksteam. Daarin sloeg hij drie honkslagen (.385), waaronder twee tweehonkslagen. Zarraga bracht drie punten over de thuisplaat en scoorde tweemaal. Met Oranje bereikte Zarraga de halve finales van het officiële wereldkampioenschap.

Vorig jaar verdeelde Zarraga in dienst van de organisatie van Los Angeles Dodgers zijn seizoen over Tulsa Drillers (AA) en Oklahoma City Dodgers (AAA). Voor dat eerste team speelde hij 27 wedstrijden met een slaggemiddelde van .306. Voor Oklahoma City Dodgers kwam hij uit in negentien duels en had hij acht hits (.167). Op 25 augustus werd Zarraga als back-up catcher voor het eerst in zijn carrière opgeroepen voor een officiële Major League-wedstrijd. Tot een debuut kwam het echter niet.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal