Honkbal

MLB Report: Simmons is hot!

MLB Report: Simmons is hot!

Marco Post schrijft voor SportAmerika en houdt wekelijks de prestaties van de helden uit ons Koninkrijk in de Major League Baseball in de gaten. In deze terugkerende reeks somt hij statistieken en highlights van onze helden op en bespreekt hij het laatste nieuws rondom de toppers in de MLB, zoals bijvoorbeeld geruchten over transacties (trades en contracten) en blessurenieuws.

Week 1 (maandag 3 april t/m zondag 9 april 2017)

Knipsel

Na de eerste week staat Andrelton Simmons bovenaan. Dat hij een tovenaar is met zijn handschoen op de shortstop-positie is bekend, maar dat hij slaat als de nieuwe Ted Williams is nieuw. Love Early Season Stats. Simmons ging 6-uit-16 op bezoek bij de Oakland Athletics met een RBI-double en 4-uit-10 tegen de Seattle Mariners met zijn eerste homerun van het seizoen. Dat maakt een .400 (!) slaggemiddelde. Gek genoeg haalde Simmons niet het nieuws met zijn slagkracht. Een acrobatische behind-the-back tag op het derde honk was de reden. Andrelton Simmons Has It All!

Knipsel

Een week met twee gezichten voor Kenley Jansen. In zijn eerste wedstrijd van het seizoen gooide hij tegen de San Diego Padres een puntloze inning met één strikeout. In zijn tweede wedstrijd op bezoek bij de Colorado Rockies gaf hij in de negende inning drie honkslagen en twee runs op. Gelukkig voor Jansen had zijn mindere inning geen desastreuze gevolgen. De Dodgers wonnen het duel met 10-6.

Knipsel

Niet de Pittsburgh Pirates of de Detroit Tigers, maar de griep was afgelopen week de grootste tegenstander van de Boston Red Sox. Personeel met handschoenen, speciale luchtzuiveringsapparaten en spelers met hoge koorts en een kuchje die naar huis werden gestuurd. Xander Bogaerts stond op de zogeheten bereavement list, zodathij op Aruba de begrafenis van zijn oma bij kon wonen en moest daardoor de eerste drie wedstrijden tegen de Tigers aan zich voorbij laten gaan. Bogaerts opende het seizoen wél tegen de Pirates en ging 2-uit-9 met twee gestolen honken. De 24-jarige shortstop keerde maandag terug bij het team.

Knipsel

Didi Gregorius is herstellende van een schouderblessure.

Knipsel De Balitmore Orioles gaan met een 4-1 record aan kop in de AL East-divisie, alleen moet Jonathan Schoop zelf nog op stoom komen. Slechts twee honkslagen in zestien slagbeurten tegen de Toronto Blue Jays en de New York Yankees. Positief is dat de tweede honkman drie runs scoorde en, BREAKING NEWS, een vrije loop verdiende. De man die nooit een walk krijgt heeft zijn eerste BB (Base on Balls) in de tas.

https://twitter.com/keithlaw/status/851146114795491328

Knipsel

Het lijkt erop dat Jurickson Profar dit seizoen genoegen moet nemen als back-up in het linksveld en de rol van pinch-hitter. Profar speelde tegen de Cleveland Indians en de Oakland A’s in LF, maar kwam niet tot een honkslag. Het enige wapenfeit van de 24-jarige tweede honkman was een walk wat uiteindelijk leidde tot een gescoorde run.

Lees hier de MLB Report van vorige week
* slashline (slaggemiddelde, on-base percentage, slugging percentage), wRC+ (Weighted Runs Created Plus), DRS (Defensive Runs Saved), FIP (Fielding Independent Pitching), K/9 (Strikeouts Per 9 Innings), WHIP (Walks plus Hits per Innings Pitched).

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal