EK dames 2017

Rebecca Soumeru: “Het EK winnen is het belangrijkste doel”

Rebecca Soumeru: “Het EK winnen is het belangrijkste doel”

Rebecca Soumeru aan het woord tijdens de persconferentie bij HCAW in Bussum

Tijdens de persconferentie voor de seizoensstart van de Golden League schoof veterane Rebecca Soumeru aan als een van de spreeksters. In 2017 staan er een hoop belangrijke wedstrijden op het programma voor de werpster en haar teamgenoten bij Sparks en Team Kingdom of the Netherlands. Naast de Golden League wordt er namelijk ook nog gestreden om de Europa Cup en natuurlijk het EK.

Het seizoen in de Golden League Fastpitch Softball start aanstaande zaterdag en dat is het begin van een belangrijk jaar voor de softbalsters, die sinds dit jaar weer de topsportstatus van NOC*NSF genieten. “Deze topsportstatus is in voorbereiding op de Olympische Spelen essentieel.”, zo stelt Gijs Selderijk, technisch directeur van de KNBSB.

Topsportprogramma
Onder leiding van de nieuwe Programmamanager Topsport Softbal Gonny Farley-Reijnen is het nieuwe topsportprogramma ingezet. En het is direct een belangrijk jaar voor de sport, want de topsportstatus moet verdedigd worden: “Bij het EK in Bollate, Italië zullen wij in elk geval de finale moeten halen om onze status te behouden. Voor de World Ranking hebben we daarnaast nog de belangrijke jeugdtoernooien: het WK U20 in Amerika en het EK U16 in Tsjechië.”

Dat het draaien van een full time topsportprogramma in zo’n seizoen ontzettend belangrijk is, kon bondscoach Juni Francisca alleen maar beamen: “Het is heel erg belangrijk dat wij ons nu op deze manier kunnen voorbereiden op het EK en uiteindelijk natuurlijk de Olympische Spelen. We zijn inmiddels al een tijdje bezig en het is nog wel even wennen. Je traint nu elke dag dus dat betekent dat er een heel ander soort trainingsprogramma opgesteld moet worden. Het bevalt in elk geval uitstekend.”

Rebecca Soumeru werd vorig seizoen uitgeroepen tot MVP van de Holland Series
(Foto: Fred Versluis)

EK Softbal
Ook Soumeru geeft aan dat het in dit belangrijke seizoen ontzettend fijn is om weer full time met softbal aan de slag te kunnen: “Ik ben heel blij dat we weer onze topsportstatus weer terug hebben en dat we weer op deze manier naar de belangrijke toernooien toe kunnen werken. Daar hebben we in zo’n zwaar seizoen ook zeker profijt van, maar we moeten wel zorgen dat we goed doseren en kunnen pieken op de momenten dat we moeten pieken.”

Gevraagd naar het allerbelangrijkste piekmoment van dit seizoen kiest Soumeru voor het EK: “Natuurlijk wil ik alle titels pakken dit jaar: de Golden League en de Europa Cup met Sparks zijn titels die ik niet wil missen, maar als je kijkt naar het belang van de sport dan is het EK met het oog op de topsportstatus toch wel het allerbelangrijkste.”

Favorietenrol
Voor het EK heeft Team Kingdom of the Netherlands, zeker na de historische vierde plaats op het WK in 2016, een favorietenrol. “We zijn vierde van de wereld en waren het hoogstgeplaatste Europese land dus het is logisch dat we favoriet zijn. Wij gaan dit jaar ook naar Italië om die titel te pakken.”, aldus Francisca.

Het Nederlands Koninkrijksteam zal die titel tussen 25 juni en 1 juli moeten zien te veroveren in het Italiaanse Bollate. Voor die tijd gaat de focus van de speelsters op de Golden League, die zaterdag start met de volgende wedstrijden:

Game 1: 14.00u, Game 2: 16.10u
FysioExpert Olympia Haarlem – DSS
Oolders Omaco Sparks – Tex Town Tigers
ROEF! – Terrasvogels

Op zondag spelen Olympia en Talent Team Holland ook nog een dubbel.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK dames 2017