Honkbal

MLB Report: Schoop slaat zijn eerste twee homeruns

MLB Report: Schoop slaat zijn eerste twee homeruns


Marco Post schrijft voor SportAmerika en houdt wekelijks de prestaties van de helden uit ons Koninkrijk in de Major League Baseball in de gaten. In deze terugkerende reeks somt hij statistieken en highlights van onze helden op en bespreekt hij het laatste nieuws rondom de toppers in de MLB, zoals bijvoorbeeld geruchten over transacties (trades en contracten) en blessurenieuws.

Week 2 (maandag 10 april t/m zondag 16 april 2017)

Knipsel

Hij deed het opnieuw! Nu was Delino DeShields van de Texas Rangers het slachtoffer. Andrelton Simmons tikte met een snelle handeling DeShields uit op het tweede honk. Een spaarzaam hoogtepuntje in een mindere week voor de Los Angeles Angels. De Halos verloren de laatste vijf wedstrijden en Simmons is aanvallend gezien weer terug op aarde: 2-uit-17 met drie walks tegen de Rangers en de Kansas City Royals.

Knipsel

Manager John Farrell zei dat Xander Bogaerts een gevoel heeft voor de RBI.

– Baltimore Orioles: RBI-single door het midden, RBI-single naar het linksveld.

– Pittsburgh Pirates: RBI-single voor de overwinning (zie video).

– Tampa Bay Rays: RBI-single door het midden.

Een productieve week voor de 24-jarige shortstop van de Boston Red Sox. Een week waarin hij 10-uit-23 ging aan slag met vier binnengeslagen punten. Een week waarin hij zijn honderdste tweehonkslag sloeg uit zijn carrière en een week waarin hij met zijn teamgenoten courtside zat bij Game 1 tussen de Boston Celtics en de Chicago Bulls.

 

Knipsel

Een walk-off RBI-single toestaan op het Opening Day-feestje van de Chicago Cubs is natuurlijk even slikken. Ook al was Kenley Jansen niet verantwoordelijk voor de honkloper. De grote man van de Los Angeles Dodgers antwoordde twee dagen later met een puntloze inning tegen diezelfde Cubs en denderde hij in 1 1/3 inning met drie strikeouts door de lineup van de Arizona Diamondbacks heen.

 

Knipsel

Er worden meer homeruns geslagen, zelfs meer dan in de Steroid Era als het zo doorgaat, stelt columnist Jeff Passan. En Jonanthan Schoop doet graag aan het feestje mee. De tweede honkman van de Baltimore Orioles timmerde zowel tegen de Boston Red Sox als de Toronto Blue Jays een solo homerun de tribunes in. Schoop is nu trots bezitter van een 5-game hitting streak, inclusief een RBI-single tegen de Red Sox en een RBI-double tegen de Blue Jays.

 

Knipsel

De eerste honkslag van het seizoen 2017 is binnen voor Jurickson Profar. Sterker nog, in zijn laatste vier wedstrijden tegen de Los Angeles Angels en de Seattle Mariners produceerde Profar een honkslag in combinatie met een dosis geduld: vier walks. Toch doen de Rangers er goed aan om Profar te verhandelen, aldus Sports Illustrated.

 

Knipsel

De New York Yankees hebben acht wedstrijden op rij gewonnen en de terugkeer van Didi Gregorius in de lineup komt steeds dichterbij.

Lees hier de MLB Report van vorige week
* slashline (slaggemiddelde, on-base percentage, slugging percentage), wRC+ (Weighted Runs Created Plus), DRS (Defensive Runs Saved), FIP (Fielding Independent Pitching), K/9 (Strikeouts Per 9 Innings), WHIP (Walks plus Hits per Innings Pitched).

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal