Felicitaties voor Suka van Gurp nadat ze voor de winnende punten heeft gezorgd.

Golden League

Debutant Roef! levert winst in tegen Terrasvogels

Debutant Roef! levert winst in tegen Terrasvogels

Felicitaties voor Suka van Gurp nadat ze voor de winnende punten heeft gezorgd.

Felicitaties voor Suka van Gurp nadat ze voor de winnende punten heeft gezorgd.
Foto: © Terrasvogels

Het eerste speelweekend van de Golden League betekende afgelopen zaterdag ook het debuut op het hoogste niveau voor nieuwkomer Roef!. Afgelopen jaar wist het team uit Moergestel zich te verzekeren van promotie na een winst op UVV in de Seasons Finals. Helaas wist Terrasvogels tijdens dit debuut er twee keer met de winst vandoor te gaan. De eerste dubbel voor Roef! eindige in twee potten waarin er maar weinig scores konden worden genoteerd (1-3, 1-2). Toch was er ondanks het druilerige weer ook hier mooi softbal te bewonderen.

Marjolein Merkx mocht als pitcher het spits afbijten voor Roef! en deed dit in de eerste inning met succes met een eerste strikeout en twee vangballen in de handschoenen van midvelder Isa Los en korte stop Wies Ligtvoet. Ook vorig jaar wist Merkx haar team al vaak bij de hand te nemen in hun klim naar promotie.

Ze zou tot halverwege de vijfde inning slechts twee hits toestaan en twee keer drie slag gooien. Hierna nam Mikayla Endicott het stokje over. Zij moest in de daarop volgende twee innings, ondanks vier strikeouts, toch nog een tegenpunt incasseren.

Alle begin is moeilijk

Beide ploegen hadden in deze eerste wedstrijd moeite om de knuppel tegen de bal te krijgen in een pot waarin slechts negen honkslagen werden geslagen. Toch wist Terrasvogels dankzij scherp honklopen en acties op enkele wilde worpen de overwinning veilig te stellen met een 1-3 score.

Magere scores

Daar waar de tweede wedstrijd uit de dubbel wel zorgde voor meer actie aan slag, was dit aan de uiteindelijke score ook niet af te zien. Roef! wist zichzelf in de derde inning dan wel op voorsprong te zetten met een eerste punt van Cindy van der Zanden, verder dan dit ene punt kon de promovendus niet komen. Van der Zanden kwam na een honkslag over twee op het eerste honk, waarna een sacrifice van Kim Donkers haar op het tweede honk wist te brengen. Een steal naar drie verder kon ze uiteindelijk de thuisplaat bereiken op een velderskeus, die ervoor zorgde dat Eva van Knegsel uitgemaakt werd.

De voorsprong mocht niet lang duren want al direct de volgende slagbeurt wist Lizzie Clarijs zichzelf voor Terrasvogels naar het eerste honk te slaan, waarna ze door een prachtige homerun van Suka van Gurp direct door kon lopen naar thuis (2 RBI). Deze 1-2 voorsprong op Roef! kon door de Terrasvogels de rest van de wedstrijd vastgehouden worden, waarmee het debuut van de Moergestelse ploeg niet de gehoopte overwinningen met zich meebracht.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League