Eva Voortman in actie voor FysioExpert Olympia Haarlem.

Golden League

Olympia Haarlem pakt dubbele winst op DSS

Olympia Haarlem pakt dubbele winst op DSS

Eva Voortman in actie voor FysioExpert Olympia Haarlem.

Eva Voortman in actie voor FysioExpert Olympia Haarlem.
Foto: © Fred Versluis

Het eerste speelweekend van de Golden League werd afgelopen zaterdag geopend met een drukke planning. De twee Haarlemse ploegen, FysioExpert Olympia Haarlem en Sparks Haarlem, waren op de thuisbasis te vinden in wedstrijden tegen DSS en de Tex Town Tigers, terwijl in Moergestel nieuwkomer Roef! de Terrasvogels mocht ontvangen. Olympia Haarlem wist tijdens deze seizoensopening de teugels in handen te houden met twee overwinningen (2-0, 8-3) op de dames van DSS.

Eva Voortman startte de eerste inning van de eerste wedstrijd voor Olympia Haarlem met twee succesvolle strikeouts, terwijl Dinet Oosting zich achter de plaat liet gelden als catcher. In de zeven innings durende wedstrijd stond Voortman verder slechts 6 honkslagen toe, en wist Olympia Haarlem op die manier DSS op de nul te houden.

De laatste loodjes zijn het zwaarst

Dagmar Bloeming wist als pitcher DSS ook tot in de zesde inning te behoeden voor tegenpunten, maar moest toen na een triple van Dinet Oosting, die eerder in de vierde inning ook al een honkslag kon laten noteren, toch met lede ogen toezien hoe Olympia op de uiteindelijke 2-0 voorsprong kwam. Het binnenlopen van Jessie van Aalst en Emma Wójcik zette de eerste punten op het bord.

DSS kon in de zevende slagbeurt, ondanks een tweehonkslag van Denice Van Dijk en een hit van Stephanie Ruiter, niet de benodigde punten scoren. Voortman sloot de wedstrijd succesvol af door met haar negende strikeout Melissa Greef terug naar de dug-out te sturen.

Ijzersterke start

De tweede wedstrijd zorgde voor meer actie voor de aanwezige supporters. Zowel in het veld als op de plaat werd er hard gewerkt, met DSS die hoopte de tweede pot naar zich toe te kunnen trekken. Deze hoop werd echter in de eerste inning al direct door Olympia Haarlem de grond in geboord toen DSS vier punten tegen kreeg. Want daar waar Ellen Roberts in de eerste inning DSS nog wel een paar keer liet slaan, voorkwam een ijzersterk veld dat Olympia Haarlem schade opliep.

Hierna lieten voor Olympia Shareday Christina, Jessie van Aalst en Dinet Oosting met drie opeenvolgende honkslagen de honken vollopen, waarna Christina het eerste punt liet noteren voor Olympia Haarlem. Ook volgde Brenda Beers met een mooie hit, waarna Mariëlle Vleugels met een tweehonkslag Van Aalst en Oosting binnen wist te halen. Hierna bracht Eva Voortman met een sterke bunt zichzelf naar het tweede honk op een veldfout terwijl Brenda Beers de thuisplaat wist te bereiken voor een vierde punt. De zo behaalde 4-0 voorsprong zou na deze eerste inning niet meer losgelaten worden door Olympia Haarlem in de daaropvolgende zes innings.

Bergen strike-outs

Pitcher Ellen Roberts gooide in de zeven inningen voor Olympia Haarlem maar liefst tien keer drie slag, waardoor DSS niet de mogelijkheid kreeg om zichzelf terug in de wedstrijd te spelen. Slechts zeven hits stond Roberts toe, waarvan DSS er uiteindelijk wel drie wist te verzilveren in de derde en vijfde inning. Zo wist vlak na het eerste punt van Feline Poot haar ploeggenote Noa Brand op een wild pitch te scoren. En dat met twee nullen op het bord, net voor de derde nul gemaakt werd op een flyball van Lisa Waasdorp.

Svenja de Lincel moest in haar drie gegooide innings tien hits incasseren, waarna Quincey Catsburg het overnam op de plaat. Met een gezamenlijke zeven strikeouts werden er uiteindelijk door Olympia Haarlem toch acht dames succesvol over de plaat gebracht, met een eindscore van 8-3 tot gevolg, wederom in het voordeel van Olympia Haarlem.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League