Sparks Haarlem en Tex Town Tigers deelden in het eerste speelweekeinde de punten.

Golden League

Sparks Haarlem en Tex Town Tigers delen punten

Sparks Haarlem en Tex Town Tigers delen punten

Sparks Haarlem en Tex Town Tigers deelden in het eerste speelweekeinde de punten.

Sparks Haarlem en Tex Town Tigers deelden in het eerste speelweekeinde de punten.
Foto: © Fred Versluis

Daar waar Terrasvogels en Olympia Haarlem het eerste speelweekend van de reguliere competitie beiden met twee overwinningen konden afsluiten, waren er gemengde resultaten in de dubbel tussen Sparks Haarlem en de Tex Town Tigers. Titelverdediger Sparks Haarlem kon in de eerste wedstrijd Tex Town Tigers niet afhouden (1-7) maar herpakte zich in de tweede wedstrijd en sloot die winnend af (3-2).

Sparks Haarlem startte dit seizoen met Ginger de Weert op de pitcherplaat met de wens om direct te scoren in het eerste weekend van het seizoen. Ondanks sterk gooien wist de Tex Town Tigers echter wel de knuppel tegen de bal te krijgen. De eerste innings kregen de softbalsters uit Enschede het desondanks niet voor elkaar om na het slaan ook daadwerkelijk de honken te bereiken dankzij sterk veldwerk aan de kant van Sparks.Veel ballen vonden hun weg in de handschoen van derde honkvrouw Virginie Anneveld, die samen met tweede honkvrouw Onaïsha Franka flink aan het werk werd gehouden.

Daar waar de score tot aan de vijfde inning dicht bij elkaar bleef (1-2), kwam Tex Town Tigers in de zesde inning echt los dankzij een homerun van Lindsey Meadows (2 RBI) waarna bij Sparks Haarlem Rebecca Soumeru werd ingezet om Ginger de Weert te vervangen op de plaat. Soumeru wist de schade echter niet verder te beperken en moest hierna nog twee runs toestaan na hits van Peters, Smid en Donkelaar. Lindsey Meadows voegde in de zesde inning vervolgens met haar tweede homerun het zevende punt toe aan de uiteindelijke eindscore van 1-7 in het voordeel van de Tex Town Tigers.

Spannend tot het einde

Verbeten gezichten kenmerkten de wens van Sparks Haarlem om in de tweede partij van de dubbel thuis niet nogmaals de winst weg te geven. Leonella Elizabeth mocht zich ditmaal op de pitcherplaat melden om zich op succesvolle wijze tot in de zesde inning staande te houden. Ze gooide acht keer drie slag en stond slechts één punt toe. Ondertussen was Sparks Haarlem zelf echter ook niet verder gekomen dan één punt, die werd gescoord door Kehli Washington. Pas in de verlenging werd de 1-1 score omgebouwd naar een 3-2 overwinning voor Sparks.

Het was nagelbijten tot op het laatste moment, want pas in de achtste inning vielen de verlossende punten voor het thuisspelende team. Nadine Marinus startte in deze beslissende inning als pinch-runner voor Tex Town Tigers op het tweede honk. Zij wist te scoren dankzij een sacrifice van Meadows en een hit van Peters, waarna relief pitcher Rebecca Soumeru snel eindigde met een strikeout op Myrthe Smid.

Overwinning

Op een 1-2 achterstand startte Oolders Omaco Sparks vervolgens aan slag met Kehli Washington al op het tweede honk. Jenny Kinburn liet zich vervolgens niet afleiden door de eerdere sacrifice hit van Anne Blauwgeers die Washington naar honk drie bracht. Zij sloeg een prachtige tweehonkslag het linksveld in. Karin Tuk verzekerde hierna met een honkslag de overwinning door teamgenoot Kinburn binnen te tikken en een eindscore van 3-2 vast te laten leggen in het voordeel van Sparks Haarlem.

Hiermee eindigde de dag in Haarlem met overwinningen voor beide teams, die zich hierdoor kunnen gaan voorbereiden op hun wedstrijden van volgende week. Tegenstanders Olympia Haarlem (voor Tex Town Tigers) en Terrasvogels (voor Sparks Haarlem) wisten namelijk wel hun beide wedstrijden te winnen in dit eerste weekend.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League