Golden League

Vier wins voor Olympia Haarlem in eerste weekeinde

Vier wins voor Olympia Haarlem in eerste weekeinde

FysioExpert Olympia Haarlem is het eerste, drukke, softbalweekend ongeslagen doorgekomen. Zaterdag behaalde de Haarlemse ploeg al twee overwinningen op bezoekers DSS. Op zondag ontvingen ze Talent Team Holland. TTH moest naar huis met het besef dat Olympia Haarlem, de vierde geplaatste ploeg van 2016, duidelijk nog niet uitgeput was na de dubbele winst van zaterdag. Het werd ditmaal 10-0 en 8-1 in het voordeel van de Haarlemse softbalsters.

De eerste twee wedstrijden van het seizoen tegen DSS boden pitcher Ellen Roberts voor Olympia Haarlem al een kans om te laten zien wat ze kon op de plaat, maar in de eerste wedstrijd van de zondag nam ze pas echt haar team bij de hand. In vier innings stuurde ze met zeven keer drie slag meer dan de helft van haar tegenstanders zelfstandig terug naar de dug-out. De rest van de dames kon met slechts drie hits tegen in de hele pot ook niet verder komen dan het derde honk.

Succesvol slaan

Talent Team Holland wist met pitcher Daniëlle ten Donkelaar initieel Olympia nog kort te houden in de eerste twee innings. Een flink aantal ballen werden de lucht in geramd en effectief gevangen door buitenvelders Poot en Beekveldt. In de derde inning kwam de Haarlemse ploeg echter los dankzij een tweehonkslag van Dinet Oosting, gevolgd door nog een tweehonkslag van Jessie van Aalst die daarmee de eerste twee punten kon laten noteren voor Olympia Haarlem. De runs bleven, ondanks een wissel naar pitcher Nicole Eijl, binnenstromen en Talent Team Holland kwam na de derde inning op een 5-0 achterstand.

Eijl liet in de vierde inning vervolgens de eerste twee slagvrouwen lopen op vier wijd, waarna Dinet Oosting ook hier met een tweehonkslag een teamgenoot (Cheska Ham) binnen kon slaan. Goed voorbeeld doet volgen, want ook Jessie van Aalst wist dankzij een tweehonkslag te eindigen op vier binnengeslagen punten met runs van Amber Krijgsman en Dinet Oosting. Toen ook Mariëlle Vleugels, zelfs na de wissel bij TTH van Nicole Eijl voor Sanne Debognies, nog de thuisplaat wist te bereiken, eindigde de wedstrijd na vier innings op een 10-0 mercy score voor Olympia Haarlem.

Direct afgelopen

De eerste wedstrijd tegen TTH ging nog gelijk op voor Olympia Haarlem, maar in de tweede wedstrijd ging de thuisploeg direct hard over Talent Team Holland heen. Masha Meloni startte in de eerste inning direct met een triple. Haar uithaal werd gevolgd door mooie hits van de rest van haar team. De eerste inning leverde daarmee al zes punten op en een een voorsprong die de rest van de wedstrijd werd vastgehouden.

TTH redde in de eerste helft van de tweede inning nog de eer nadat kon worden gescoord op een wilde worp van Mariëlle Vleugels. Met nog twee punten van Masha Meloni en Eva Voortman, die beiden werden binnengeslagen door Shareday Christina, werd de wedstrijd in de vierde inning beslist met een 8-1 score voor Olympia Haarlem.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League