Na vier wedstrijden is L&D Amsterdam nog de enige ongeslagen ploeg in de hoofdklasse.

HB Hoofdklasse

L&D Amsterdam alleen aan de leiding

L&D Amsterdam alleen aan de leiding

Na vier wedstrijden is L&D Amsterdam nog de enige ongeslagen ploeg in de hoofdklasse.

Na vier wedstrijden is L&D Amsterdam nog de enige ongeslagen ploeg in de hoofdklasse.
Foto: © Rob Jelsma

Na vier wedstrijden is L&D Amsterdam de enige koploper in de hoofdklasse. Terwijl het tot vandaag nog ongeslagen Pickles UVV in Bussum onderuit ging, sloeg de Amsterdamse ploeg een grote slag tegen titelverdediger Curaçao Neptunus. Daarmee zijn de Amsterdammers nog het enige ongeslagen team in de hoofdklasse. In Haarlem boekte DSS de eerste winst van het nieuwe seizoen.

Nadat de zes andere hoofdklasseteams het seizoen vorige week al waren begonnen, was het vanavond ook de beurt aan titelverdediger Curaçao Neptunus. De Rotterdamse honkballers konden in hun eerste wedstrijd meteen vol aan de bak. Zij moesten afreizen naar Sportpark Ookmeer waar het nog ongeslagen L&D Amsterdam de kampioen opwachtte.

De strijd in Amsterdam betekende het debuut van Ronald Jaarsma als hoofdcoach in de hoofdklasse. En nota bene tegen de club waarvoor hij vorig jaar nog als assistent in het coachvak stond.

L&D Amsterdam – Curaçao Neptunus

In de herhaling van de Holland Series van vorig jaar was Curaçao Neptunus aan slag een stuk productiever met negen tegenover vier honkslagen, maar bleven de punten in Amsterdam. Startend pitcher Rob Cordemans (6-0-4-0) hield zijn tegenstander vijf innings lang puntloos. Ondertussen bracht Kalian Sams L&D Amsterdam op voorsprong toen hij de tweede inning opende met een daverende solohomerun op het pitchen van Diegomar Markwell. Een inning later verdubbelde Max Clarijs (stootslag-honkslag) de voorsprong na twee wilde worpen en een opofferingsslag van Zerzinho Croes.

Die voorsprong gaf de thuisploeg niet meer uit handen. Drie runs, waarvan twee gescoord op een honkslag van Danny Rombley, brachten L&D Amsterdam in de zesde inning op 5-0. Bij de Rotterdammers maakte de Amerikaan Gregory Muller (1 uit 3) zijn debuut in de hoofdklasse. De aangewezen slagman sloeg in de zevende inning het enige punt voor Neptunus over de thuisplaat en bepaalde daarmee de eindstand op 5-1. Voor Neptunus maakte ook korte stop Den Seelbach officieel zijn debuut in de hoofdklasse.

HCAW – Pickles UVV

In Bussum nam international Jim Ploeger (6-2-2-0) voor HCAW een no-hitter mee de zesde inning in, waarbij hij alleen vier wijd toestond aan Randy Daal in de eerste en vierde inning. Na twee strikeouts brak Tijmen Takke (2 uit 4) in de zesde slagbeurt voor UVV met een tweehonkslag de no-hitter op. Randy Daal volgde met een honkslag, maar Ploeger slaagde er zelf in om zonder schade uit de inning te komen.

Roelie Henrique en Delano Selassa zorgden voor de aanvallende ondersteuning. Zij openden de eerste slagbeurt voor HCAW met hits en brachten even later hun ploeg op een 2-0 voorsprong. Dat bleek voldoende voor de winst. Via tweehonkslagen in de zesde en zevende inning van Boyd Tuhumury en Vince Rooi liep HCAW uit naar een 7-1 winst. Randy Daal (2 uit 2) redde in de achtste inning de eer voor UVV toen hij het enige Utrechtse punt over de thuisplaat sloeg.

De Glaskoning Twins – DSS

Op het eigen veld in Haarlem boekte DSS als ‘bezoekende partij’ zijn eerste overwinning van het seizoen. De ploeg van hoofdcoach Jerry Breek was met 5-7 te sterk voor De Glaskoning Twins, dat in de eerste speelronde eveneens niet had weten te winnen. DSS scoorde driemaal in zowel de vijfde als de zesde inning om de basis voor de winst te leggen. In deze twee slagbeurten sloeg Jordan Illis drie punten binnen.

DSS maakte vanavond zes veldfouten en liet vijftien lopers achter op de honken, maar wist niettemin wel de volle twee punten in Haarlem te houden. Winnend pitcher werd Mike Groen (5-2-6-4). Hij nam zeven innings voor zijn rekening.

Uitslagen
L&D Amsterdam – Curaçao Neptunus: 5-1
HCAW – Pickles UVV: 7-1
De Glaskoning Twins – DSS: 5-7

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse