Didi Gregorius keerde voor Tampa Yankees terug op het veld.

Honkbal

International Gregorius terug op het veld

International Gregorius terug op het veld

Didi Gregorius keerde voor Tampa Yankees terug op het veld.

Didi Gregorius keerde voor Tampa Yankees terug op het veld.
Foto: © Henk Seppen

Ruim een maand nadat Didi Gregorius in dienst van het Nederlands Koninkrijksteam geblesseerd uitviel, heeft hij gisteren zijn rentree op het veld gemaakt. Voor het Class A Advanced-team Tampa Yankees sloeg hij twee honkslagen. Met Oranje nam de speler van New York Yankees in maart deel aan de vierde editie van de World Baseball Classic.

Het was voor het eerst sinds 2011 dat Gregorius speelde voor een Class A Advanced-team. In 2011 speelde hij als korte stop 44 wedstrijden voor Bakersfield Blaze. Een jaar later maakte hij zijn debuut in de Major League, waarin hij sindsdien 499 wedstrijden speelde voor Cincinnati Reds, Arizona Diamondbacks en New York Yankees.

In de aanloop naar zijn zesde seizoen in de Majors raakte de 27-jarige Curaçaose binnenvelder geblesseerd toen hij voor het Nederlands Koninkrijksteam uitkwam in een oefenwedstrijd tegen Arizona Diamondbacks. In de dagen daarvoor had hij in zes wedstrijden acht honkslagen (.385) geslagen voor Oranje, mede waardoor de ploeg van manager Hensley Meulens zich had geplaatst voor de halve finales van de World Baseball Classic.

Schouderblessure

Met een schouderblessure aan zijn rechterarm moest Gregorius zondagavond 19 maart halsoverkop het trainingskamp van het Nederlands Koninkrijksteam verlaten. Hij vertrok voor onderzoek naar Tampa, waar hij een dag later zijn revalidatie begon. Zijn herstel duurde uiteindelijk ruim een maand. Gisteravond keerde hij in Lakeland (Florida) terug op het veld. Dat deed hij als Rehab Assignment voor Tampa Yankees in de Florida State League, waarmee het zijn eerste wedstrijd in de Minor League werd sinds 1 juni 2014.

In het Joker Marchant Stadium was Gregorius gisteravond de startende korte stop voor Tampa Yankees in de wedstrijd tegen Lakeland Flying Tigers. Nadat de international in de eerste inning was uitgegaan door een vangbal op foutgebied van rechtsvelder Ben Verlander, sloeg hij hits in de derde en zesde inning. Het hielp zijn ploeg niet aan een overwinning. In het bijzijn van 519 toeschouwers ging die met 3-0 naar Lakeland Flying Tigers. Bij het ingaan van de zevende slagbeurt voor Tampa Yankees werd Gregorius (2 uit 3) vervangen door korte stop Kyle Holder. De Curaçaose Major Leaguer sloeg twee van de vijf honkslagen voor zijn ploeg.

De verwachting is dat Gregorius nog een aantal wedstrijden in de Minor League speelt, voordat hij begin mei weer wordt toegevoegd aan de hoofdmacht van New York Yankees.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal