Nick Urbanus slaat raak voor L&D Amsterdam.

HB Hoofdklasse

Amsterdam opnieuw te sterk voor titelverdediger

Amsterdam opnieuw te sterk voor titelverdediger

Nick Urbanus slaat raak voor L&D Amsterdam.

Nick Urbanus slaat raak voor L&D Amsterdam.
Foto: © Rob Jelsma

L&D Amsterdam heeft ook zijn tweede wedstrijd tegen titelverdediger Curaçao Neptunus in winst omgezet. De ongeslagen Amsterdamse koploper trok in de negende inning de overwinning naar zich toe. Evenals Amsterdam wisten ook HCAW en DSS hun tweede wedstrijd van de week te winnen. HCAW is daarmee Pickles UVV in het klassement gepasseerd en staat nu op een knappe tweede plaats.

De honkballers van L&D Amsterdam waren donderdagavond al met 5-1 te sterk voor Curaçao Neptunus, dat sinds 2013 vier landstitels op rij wist te winnen. Vandaag volgde in Rotterdam ook de tweede overwinning. Pitchers Kevin Kelly, Stefan Ianelli, Berry van Driel en Misja Harcksen gooiden in de eerste thuiswedstrijd van Curaçao Neptunus dit seizoen dertien vrije lopen. Zes daarvan leverden uiteindelijk een punt op. Zodoende kreeg L&D Amsterdam niet alleen de kans om een vroege 4-1 achterstand weg te werken, maar bovendien om in de negende inning zelfs de winst naar zich toe te trekken.

Bij een 5-5 stand stroomden de honken vol na een honkslag van Gilmer Lampe (3 uit 3), vier wijd voor Kenny Berkenbosch en opzettelijk vier wijd voor Linoy Croes. Lampe kon vervolgens de Amsterdammers voor het eerst dit duel op voorsprong brengen toen Max Clarijs door geraakt werper plaats mocht nemen op het eerste honk. Na een veldfout en hits van Remco Draijer en Zerzinho Croes liep L&D Amsterdam uit naar een 5-9 voorsprong. Uiteindelijk moest buitenvelder Christian Diaz eraan te pas komen om als pitcher met onder meer een strikeout voor Nick Urbanus een einde te maken aan de slagbeurt. Het leed was toen al geleden. Dwayne Kemp kon het verschil nog wel verkleinen tot 6-9, maar met volle honken maakte Daan Hendrix met een strikeout een einde aan de wedstrijd.

HCAW – Pickles UVV

Het pitchersduel tussen Jurjen van Zijl (UVV) en Kaj Timmermans (HCAW) bleef zes innings lang puntloos. In de zevende inning ging de defensie van Pickles UVV echter tweemaal in de fout waardoor Boyd Tuhumury de score kon openen. Hits op rij van Dylan Koster, Roelie Henrique en Delano Selassa leverden hierna nog twee runs in deze slagbeurt op, voordat Rachid Engelhardt op een tweehonkslag van Raoell Kortstam in de achtste inning de 0-4 eindstand op het scorebord kon brengen.

De slagploeg van Pickles UVV troefde HCAW af in aantal honkslagen (12-8), maar wist uiteindelijk geen enkel punt te scoren. Door de tweede zege van deze week is het aantal overwinningen voor HCAW nu op vier gekomen en is de Bussumse ploeg opgeklommen naar een tweede plaats.

De Glaskoning Twins – DSS

De wedstrijd van vandaag tussen de Glaskoning Twins en DSS werd vandaag een knotsgek slagfestijn, waarbij de slagploeg van De Glaskoning Twins veertien honkslagen sloeg en elf punten scoorde, terwijl DSS zelfs tot twintig hits en 23 runs kwam. DSS verspeelde na de eerste inning een 4-0 voorsprong, terwijl De Glaskoning Twins uiteindelijk een 5-8 voorsprong weggaf.

De wedstrijd werd beslist vanaf de zesde inning. Eerst scoorde DSS vijf runs om vervolgens nog eens tien punten aan toe te voegen in de zevende inning. Met een walk-off homerun sloeg Djewi Appelman drie punten binnen om de eindstand op 23-11 te bepalen. Het was zijn tweede hit van de slagbeurt. Hij kwam uiteindelijk tot zes binnengeslagen punten en vier gescoorde runs. Jordan Illis (4 uit 4) en Omar Williams (4 uit 6) sloegen voor DSS elk vier hits.

Uitslagen
Curaçao Neptunus – L&D Amsterdam: 6-9
Pickles UVV – HCAW: 0-4
DSS – De Glaskoning: 23-11 (7 innings)

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse