Lindsey Meadows-Oosterveld in actie tijdens het Europees kampioenschap.

Internationaal

Lindsey Meadows aan de slag voor Britse bond

Lindsey Meadows aan de slag voor Britse bond

Lindsey Meadows-Oosterveld in actie tijdens het Europees kampioenschap.

Lindsey Meadows-Oosterveld in actie tijdens het Europees kampioenschap.
Foto: © Rob Jelsma

Lindsey Meadows-Oosterveld is door de Britse softbalbond aangesteld als de nieuwe pitching-coach voor het U19-team, dat in juli van dit jaar deelneemt aan het wereldkampioenschap voor junioren in Clearwater (Florida). Het WK voor junioren wordt gehouden van 24 tot en met 30 juli.

De in de Verenigde Staten geboren Meadows-Oosterveld speelde in haar geboorteland voor onder meer Louisiana Tech University. In 2005 kwam ze naar Nederland waar ze achtereenvolgens speelde voor Tex Town Tigers (2005-2011), Olympia Haarlem (2013-2014) en opnieuw Tex Town Tigers (2015-2017). Tussendoor kwam ze ook uit voor het Italiaanse Nuoro (2011) en Bollate (2012).

De 34-jarige Meadows-Oosterveld maakt al sinds juni 2010 deel uit van het Nederlands Koninkrijksteam. Ook voor dit seizoen maakt ze deel uit van de nationale selectie. In de Nederlandse competitie werd ze uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speelster in 2007 en 2008 en was ze verder onder meer de beste pitcher in drie seizoenen (2007, 2008 en 2010).

Allereerste Europese titel

Bij het Britse U22-team gaat ze dit seizoen hoofdcoach Rachael Watkeys assisteren als pitching-coach. De technische staf bestaat verder uit onder meer assistent-coach Robbie Robison. Vorig jaar bleef het Britse juniorenteam tijdens het Europees kampioenschap in Sant-Boi (Spanje) ongeslagen om de allereerste Britse Europese titel ooit te winnen. In de finale werd Italië met 1-0 verslagen. Op de wereldranglijst staat Groot-Brittannië momenteel op een dertiende positie.

In januari van dit jaar maakte Meadows als gastpitcher deel uit van het GB Select Team dat deelnam aan de Indoor Cup in Schiedam. Dit team bestond voor een belangrijk deel uit talentvolle speelsters uit het Britse U19-team. Meadows was eerder ook voor de Nederlandse honkbal- en softbalbond KNBSB betrokken bij talentontwikkeling. Zo maakte zij in 2015 en 2016 onder meer deel uit van de technische staf van Jong Oranje. Voor Tex Town Tigers vervult ze in de Golden League momenteel ook de rol van pitching-coach.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Internationaal