Als het aan de CEB en de ESF ligt, staan de nationale teams van Nederland en Italië ook in 2018 tegenover elkaar.

Softbal

CEB en ESF willen gezamenlijk toernooi in 2018

CEB en ESF willen gezamenlijk toernooi in 2018

Als het aan de CEB en de ESF ligt, staan de nationale teams van Nederland en Italië ook in 2018 tegenover elkaar.

Als het aan de CEB en de ESF ligt, staan de nationale teams van Nederland en Italië ook in 2018 tegenover elkaar.
Foto: © Rob Jelsma

De Europese honkbalbond CEB en de Europese softbalbond ESF zijn een gezamenlijk onderzoek gestart naar de mogelijkheden voor een gecombineerd internationaal honkbal- en softbaltoernooi voor de beste zes landen van Europa.

De werknaam voor het nieuwe toernooi is vooralsnog omgedoopt tot Top 6. Het evenement moet al in 2018 de beste Europese honkbal- en softballanden samenbrengen op één toernooi. “De samenwerking en de weg die we hiermee zijn ingeslagen, moeten het honkbal en softbal in Europa nog verder versterken”, laten CEB-voorzitter Didier Seminet en ESF-voorzitter Gabriel Waage in een verklaring weten.

Het tweetal werd begin februari van dit jaar tijdens een gezamenlijk congres van de CEB en ESF in Belgrado gekozen als nieuwe voorzitter. Zij werden daarmee de opvolgers van de Nederlandse voorzitters Jan Esselman (CEB) en André van Overbeek (ESF).

Kansen

Het idee voor een gezamenlijk toernooi werd in 2016 ingebracht door de Fransman Didier Seminet, op dat moment nog kandidaat-voorzitter voor het CEB. Recent werd het voorstel aangenomen tijdens de bestuursvergaderingen van beide Europese federaties.

De kansen voor een dergelijk toernooi worden op dit moment onderzocht door de Nederlandse bestuursleden Roderick Balk (CEB) en Petra Arends (ESF). Na goedkeuring van de plannen wordt de speellocatie van het nieuwe toernooi bepaald.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal