Marjolein Merkx werd winnend pitcher voor Roef!

Golden League

Eerste Golden League overwinning voor Roef!

Eerste Golden League overwinning voor Roef!

Marjolein Merkx werd winnend pitcher voor Roef!

Roef! deelde zaterdag de punten met DSS en won daarmee hun eerste officiële wedstrijd in de Golden League
Foto: © Rob Jelsma

De eerste week van de reguliere competitie bracht Roef! niet de entree die ze gehoopt hadden te maken in de Golden League. Vorige week ontvingen zij op de Moergestelse thuisbasis de Terrasvogels, maar moesten ze twee keer een verlies incasseren. Ditzelfde gold voor DSS, die op bezoek bij FysioExpert Olympia Haarlem niet konden winnen. Deze week stonden er dan ook  twee ploegen die vastberaden waren om te laten zien waarom zij hun plek hadden verdiend in de Nederlandse top. En met succes, want daar waar DSS in de eerste pot wist te scoren (5-0), was Roef! in de tweede wedstrijd de winnaar (0-4).

De eerste wedstrijd werd overheerst door DSS dankzij sterk pitchwerk van Dagmar Bloeming. Deze wist met 12 strike-outs de nul te houden voor haar ploeg, zonder dat ze een hit hoefde te laten noteren voor Roef! De 5-0 score werd behaald dankzij een dubbel van Bugter in de eerste inning die DSS op een 2-0 voorsprong bracht. Hierna bleven de punten uit tot de zesde inning, waar Roef! dankzij enige slordigheidjes de overwinning prijs gaf. Eindscore 5-0 voor DSS.

In wedstrijd twee was het duidelijk dat Roef! zich ging vastbijten om het spel dicht te houden. De eerste drie inningen resulteert dit in een puntenloos duel tussen pitchers Dagmar Bloeming en Marjolein Merkx. Hierna opende Roef! in de vierde inning de score met twee punten na een honkslag van Manon van Alebeek. In inning 5 en 7 worden er nog twee punten toegevoegd aan het totaal, waardoor Roef! een 0-4 overwinning mag laten noteren tegen thuisspelend DSS.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League