Golden League

Olympia Haarlem zet winstreeks voort

Olympia Haarlem zet winstreeks voort

Olympia blijft ongeslagen in 2017 (Foto: Rob Jelsma)


FysioExpert Olympia Haarlem had een succesvol eerste weekend in de reguliere competitie met overwinningen  in de dubbels op bezoekend DSS en Talent Team Holland. Ze hoopten deze lijn dan ook voort te zetten in hun dubbel van dit weekend tegen de Tex Town Tigers. De Tigers hadden vorige week met een verloren en een gewonnen partij het al moeilijk tegen Sparks dus waren klaar om zich te bewijzen. Ook dit weekend overheerste Olympia echter met twee sterke overwinningen op het terrein van de Tigers (2-7, 1-10).

De eerste wedstrijd van de Tigers tegen Olympia bleef lang stil. Pas in de vijfde inning wordt de score door Olympia geopend met een punt gescoord door Dinet Oosting, binnengeslagen door Rachel van Veen. Hierna verplettert Olympia de Tex Town Tigers in de zesde inning met een additionele vijf binnengelopen punten, en een laatste extra punt in de eerste helft van de zevende. De twee punten die de Tigers hier in de zevende inning nog tegenover weten te zetten mogen niet baten, voor een eindscore van 2-7.

Ook in de tweede wedstrijd weten de Tex Town Tigers geen voet aan de grond te krijgen nadat Olympia Haarlem de eerste inning al opent met zes punten op het scorebord wanneer Lindsey Meadows als pitcher voor de Tigers goed te raken blijkt. Het is een voorsprong die ze niet meer uit handen zullen geven voor de rest van de wedstrijd. Laura Wissink kan dankzij een dubbel in het midveld door Nadine Marinus nog binnengeslagen worden zodat de Tigers niet op de nul blijven. Maar de eindscore van 1-10 is wederom overtuigend voor Olympia Haarlem, die zo na zes wedstrijden ongeslagen weten te blijven.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League