Golden League

Verlengde overwinning voor Terrasvogels

Verlengde overwinning voor Terrasvogels

Terrasvogels won de eerste wedstrijd van Sparks met 2-1
Foto: Terrasvogels

De dubbel van Terrasvogels tegen Sparks Haarlem verliep dit weekend wisselvallig. De eerste week van de reguliere competitie startte nog succesvol voor Terrasvogels met twee overwinningen uit bij Roef!, terwijl Sparks het moeilijk had met bezoekend partij Tex Town Tigers. Ook deze week wist Sparks slechts één partij te winnen, na een nipt verlies in de eerste wedstrijd tegen Terrasvogels. (2-1, 1-9).

Sparks weet in de eerste wedstrijd op voorsprong te komen dankzij slordig veldwerk bij Terrasvogels en hits van Maaike Blaauwgeers en Jenny Kinburn. Deze voorsprong houdt de Haarlemse ploeg vast tot de zevende inning, waarna op de valreep Katharina Szalay voor Terrasvogels met een honkslag ploeggenote Kelly Koeman weet binnen te brengen voor een verlossende 1-1 score. De ploegen gaan de verlenging in, om pas in de 10e inning de wedstrijd te beslissen in het voordeel van de Terrasvogels. Een zenuwslopend einde, want het beslissende punt wordt door Dervisa Mutic binnengelopen met twee nullen op het bord.

Al direct in de eerste inning van de tweede wedstrijd laat Sparks weten dat ze zich niet op de kop laten zitten na een initieel verlies. Jenny Kilburn sloeg een prachtige triple die voorgangers Maaike Blaauwgeers en Kehli Washington over de thuisplaat bracht, waarna ze zelf na een wild pitch de inning eindigt op een 0-3 voorsprong. De punten blijven ook de volgende inningen binnenstromen nu Sparks de ballen van de Terrasvogels goed het veld in weet te krijgen. De wedstrijd wordt dan ook op een 1-9 score overtuigend beslist in het voordeel van Sparks.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League