Yurendell de Caster voor het Nederlands Koninkrijksteam tijdens de World Baseball Classic.

Honkbal

De Caster terug in Mexicaanse profcompetitie

De Caster terug in Mexicaanse profcompetitie

Yurendell de Caster voor het Nederlands Koninkrijksteam tijdens de World Baseball Classic.

Yurendell de Caster voor het Nederlands Koninkrijksteam tijdens de World Baseball Classic.
Foto: © Henk Seppen

Yurendell de Caster heeft zijn rentree gemaakt in de Liga Norte de México. Zaterdag werd de 37-jarige veteraan uit Curaçao aan het roster toegevoegd van Algodoneros de San Luis, waarna de international een dag later met twee hits zijn debuut maakte voor zijn nieuwe club.

Na afloop van de succesvol verlopen World Baseball Classic, waarin De Caster met het Nederlands Koninkrijksteam de halve finales wist te bereiken, vloog hij terug naar Curaçao. Daar speelde hij vorige week woensdag nog mee met Sta Maria Pirates, de club die ook voormalig profcatcher Sherman Lacrus inmiddels heeft ingelijfd.

Eind vorige week vertrok De Caster naar Mexico om zich te melden bij de selectie van Algodoneros de San Luis in San Luis Río Colorado, een stad in het noordwesten van de staat Sonora op steenworp afstand van Arizona. De 37-jarige De Caster maakte zondagavond als eerste honkman zijn debuut voor deze club uit de Liga Norte de México.

Winnende punt

Dat deed De Caster in de met 12-5 gewonnen wedstrijd tegen koploper Freseros de San Quintín. De ploeg van manager Tim Johnson kwam tot vijftien honkslagen, waaronder twee voor de Curaçaose international. De Caster (2 uit 4 met een tweehonkslag) scoorde bovendien tweemaal en sloeg twee punten binnen.

In zijn tweede wedstrijd werkte De Caster (1 uit 4) gisteravond in de zevende inning een 2-4 achterstand weg toen hij bij volle honken met een tweehonkslag twee ploeggenoten over de thuisplaat sloeg. Even later scoorde De Caster zelf het winnende punt. In totaal scoorde Algodoneros de San Luis in deze slagbeurt viermaal om de winst met 6-4 naar zich toe te trekken.

All Star Game

Na zijn eerste twee wedstrijden staat De Caster daarmee op een slaggemiddelde van .375. Algodoneros de San Luis staat momenteel met negen overwinningen in achttien wedstrijden op een gedeelde derde plaats in de Liga Norte de México. De competitie bestaat in totaal uit zes teams. De eerste ronde loopt door tot en met 21 mei, waarna twee dagen later de tweede ronde van start gaat. De reguliere competitie eindigt op 13 juli.

De Caster speelde eerder al twee seizoenen in deze Mexicaanse profcompetitie. In 2012 kwam hij in acht wedstrijden uit voor Cerveceros de Tecate. In 2015 volgden 47 wedstrijden voor Toritos de Tijuana. Hij sloeg in dat seizoen 49 hits (.308), waaronder vier homeruns. In dat jaar werd De Caster bovendien geselecteerd voor de Juego de Estrellas, de All Star Game van de Liga Norte de México.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal